A Samsung bemutatta az első többszörösen összehajtható kijelzővel ellátott mobiljának első működő prototípusát, amihez még nem láthattunk foghatót.

A Samsung a néhai LG mobilok mentalitását örökül kapva viszi tovább a kísérletezés lángját, amit valamiért az összehajtható készülékekben kamatoztat.

Egyelőre legalábbis ez a trend figyelhető meg a dél-koreai gyártónál, amelydobta piacra az újabb összehajtható okostelefonjait, a Samsung Galaxy Z Fold 3 és a Samsung Galaxy Z Flip 3 készülékeket. Ezek viszont egyelőre még amolyan kuriózumként vannak jelen a mobilos szegmensben, az áruk miatt legalábbis csak nagyon kevesek rántják ki a zsebükből.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy a Samsung felhagy a kísérletezős kedvével, ami ezúttal egy olyan többszörösen kihajtható mobilt jelent, amilyet még senki sem látott. Az IMID 2021 (International Meeting for Information Displays) rendezvényen a vállalat bemutatta a Galaxy Fold legújabb „multi-foldable” nevú megoldással ellátott prototípusát.

Ezt a telefont pedig, ahogyan a neve is mutatja, többször is össze lehet csukni és ki lehet nyitni, köszönhetően a nagyobbacska hajlítható kijelzőjének.

 

Az prototípust Flex In & Out-nak nevezték el, amit a közeljövőben nem érdemes még a boltokban keresgélni, néhány évig még egészen biztosan fejlesztés alatt tartják. A mobilnak 7,2 OLED kijelzője van, ami S-alakban csukható össze, kinyitott állapotában pedig egy átlagosan kisebbecske tablet méretével rendelkezik.

Egyelőre még arról is korai lenne beszélni, hogy ha megjelenik, akkor mennyibe fog kerülni, de a jelenlegi és ennél kisebb modellek árából kiindulva ezt a telefont sem fogják sokan nyomkodni a Starbucks kávézókban.

És azt hallottad, hogy az LG milyen sikereket ért el a 6G fejlesztésében?

via – SlashGear

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×