A napokban bemutatott új rendelkezések szerint péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak online a fiatalok.

Sokat írtunk már arról, hogy Kínában igen szigorúan veszik a 18 év alattiak online játékát. Pontosabban ez azt jelenti, hogy a kiskorúak számára az online játék olyasmi, amit igen korlátozott mértékben érhetnek el.

A most bevezetett intézkedés szerint a 18 éven alattiak Kínában csak pénteken, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon játszhatnak online játékokat este 8 és este 21 óra között.

Ezen belül is csak 1 órát, azaz 60 percet játszhatnak online játékokkal ezeken a napokon. Ha éppen tehát a héten nincs ünnepnap, akkor ez heti 3 órát jelent, naponta 1-1 órát. A közleményt a kínai Nemzeti Sajtó-és Kiadóhivatal tette közzé, a cél pedig az, hogy csökkentsék a kiskorúak online játékokkal kapcsolatos függőségét.

Persze a szülőket nem kényszerítik arra, hogy távol tartsák a gyerekeket az online játéktól, ehelyett a szolgáltatókra hárul a felelősség. A Tencent és a NetEase a regisztrációs adatok alapján kíséri figyelemmel a játékosokat. Ha az időkeretet túllépik, a játék letilt.

Az új irányelvek a Kínában 2019 novemberében bevezetett korlátozásokra épülnek,amikor úgy határoztak, hogy egy kiskorú naponta csak 90 percet játszhat online hétköznap és hármat hétvégén.

A kínai állam legújabb lépése valószínűleg nagy probléma lesz az ország online játékcégei számára. A hónap elején a Tencent bejelentette, hogy korlátozza a 12 év alatti gyermekek számára az alkalmazáson belüli vásárlást. Ezenkívül időkorlátot vezetett be a 18 év alattiak számára, akik a Honor of Kings-el játszanak.

Te kibírnád ha a héten csak 3 órát játszhatnál ingyen?

https://leet.hu/shop/back2school/

×