EA Sports FC

Riválist kap a FIFA és a PES eFootball – Érkezik az UFL!

Hosszú idő telt el azóta, hogy a PES és a FIFA megkérdőjelezhető helyzetbe került a virtuális futball világában. Sok rajongó belefáradt a FIFA-ban elért kudarcokba és átálltak a PES-re, viszont ott sem voltak igazán elégedettek, hiszen a KONAMI játékából hiányoztak azok az engedélyek és extrák, ami a FIFA-t az ún. „elithez” sorolhatóvá tette. Hiába voltak olyan próbálkozások, amik hatalmas követőtábort hoztak magukkal, mint a Red Card, vagy a This is Football, egytől-egyig eltűnt a süllyesztőben.

Sokan vélekedtek úgy mindkét rajongótáborban, hogy kezdtek belefáradni mind a FIFA, mind pedig a PES dolgaiba, így folyamatosan azt várták, hogy új versenyző szálljon a ringbe. Nagy valószínűséggel ez most megérkezni látszik.

Miről is van szó?

A 2021-es Gamescom-on harangozták be az UFL-t, mint új címet, amely a Strikerz Inc fejlesztésével jön létre. Elmondásuk szerint 5 éve fejlesztik és egy ingyenesen játszható (free-to-play) játékra lehet számítani. Az UFL részletei egyelőre homályosak, de apróbb információ-morzsák már érkeztek:

A játékosok lehetőséget kapnak saját csapatuk felépítésére, a több mint 5000 licencelt FIFPro játékos közül, és szerte a világban játszó ellenfelek ellen győzedelmeskedve tudnak majd feljebb lépni a rangsorban.

 Megjelenési dátum egyelőre nincs és még gameplay videóval sem szolgálhatnak, a beharangozó videó szerint is az időpont bejelentésének ideje:

Hamarosan…

Sajnos az első videó alapján más részlet egyelőre nem áll rendelkezésre, az Unreal Engine működésének aprócska részletei tűnnek fel, viszont sem egy passzjáték, sem egy nagyobb lövést nem mutat. De íme a trailer:

 

Dátum nincs még, de már licenszekről beszélünk? Hogy van ez?

Mint ahogy említve volt fentebb, az UFL rendelkezik számos játékos ún. „hasonmásával” és engedélyével a FIFPro által, amely cég több, mint 65 000 játékost képvisel, a világ minden tájáról. Szintén ez a cég látja el engedélyekkel és hasonmásokkal az EA Sports-ot is.

Néhány futballklubbal is történt már együttműködés, ezek közül a legjelentősebbek: a West Ham United és a Hashtag United. Más ligákkal való partnerkapcsolatról még nincsen információ.

A FIFA és a PES nagyjából felmarkolta a legnagyobb bajnokság licenszeit a világ minden tájáról, valamint ezek birtoklására kizárólagos jogokkal rendelkeznek, arra, hogy ezen osztozzanak, szinte nincs esély. Elképzelhető tehát, hogy – korábban a PES-hez hasonlóan – szükség lesz a nagyobb bajnokságok/divíziók átnevezésére.

 

Mindenesetre, mi – és mindenki más is – nagyon várjuk, hogy milyen újabb információkat fognak megosztani az érdeklődőkkel a gyártók, valamint reméljük, hogy hamarosan már konkrét dátumról és további részletekről írhatunk nektek.

Ti várjátok már?  


Forrás: www.dexerto.com

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Sötét fordulattal folytatódik az egyik legérdekesebb Star Wars-sorozat

Bódi Dániel 2024.04.04. - Mióta a Disney a mindenható ura a Star Wars fantáziavilágának, nagyjából…

6 óra telt el azóta...

A San Andreas fejlesztője 20 év után rántotta le a leplet a játék egy vicces titkáról

Bódi Dániel 2024.04.04. - A GTA-játékokat részben az teszi oly nagyszerűvé, hogy a megjelenésük után…

8 óra telt el azóta...

Úgy tűnik, hogy a 2024-es Call of Duty még a loadoutokon is alakít

2024.04.04. – Éppen a napokban debütált a Modern Warfare III és Warzone legutóbbi szezonja, ám…

9 óra telt el azóta...

Érkeznek az új AMD CPU-k, a régi alaplapok tulajdonosai is örülhetnek

2024.04.04. – Az AMD Zen 5 processzorairól egyre több friss információ érkezett március utolsó napjaiban.…

9 óra telt el azóta...

Kevés FPS-ed van Counter-Strike 2-ben? – Nem nálad van a baj

2024.04.04. – Március 31-én ért véget a Counter-Strike 2 első, hivatalos eseménye, a Major. Koppenhága adott otthont…

9 óra telt el azóta...

Több szinten is megújulhat az iPhone 16: így néznek majd ki a telefonok

2024.04.04. – Az elmúlt időszakban több információ is érkezett az Apple iPhone 16 és 16 Pro telefonjaival…

9 óra telt el azóta...