Egy lelkes programozó egyszerű alkalmazást készített a gyári, fapados megoldás helyett.

A Discord képes kijelezni, hogy éppen melyik játékkal töltjük szabadidőnket, ám ezt a kijelzést két „kategóriára” kell bontanunk. Az „Activity” csak arra képes, hogy kijelezze a játék nevét, de további információkkal nem bővíti a Discord profilunkat. A Rich Presence támogatást élvező játékok, mint például a Fortnite, azt is mutatják, hogy a meccs melyik szakaszában vagyunk, milyen módban játszunk.

Már a Valorantban sem megoldhatatlan!

Anyone knows how to get a custom status for discord in VALORANT? from VALORANT

Pár órája merült fel Redditen a kérdés, hogy milyen módon lehetne ezt kijelezni. Szerencsére hamar megérkezett a válasz az egyik kommentben, így juthatunk el a valorant-rpc GitHub oldalára. Az apró segédprogram folyamatos frissítés alatt van és tökéletes Rich Presence támogatást ad a játék alá.

Telepítés és használat

  • Töltsük le a legfrissebb kiadást >IDE< kattintva és indítsuk el
  • Ha a játék nem fut, akkor a program automatikusan elindítja a Valorantot
  • Ha fut már a Valorant, akkor semmi dolgunk nincs, automatikusan töltődnek fel az információk a Discord adatlapunkra

Működik!

Így egy ranked meccs első pár percében már garantáltan nem fognak minket felesleges meghívókkal zavarni, hiszen tökéletesen látható, hogy bizony egy ideig még nem érünk rá. Discordon láthatjuk/megmutathatjuk a játékmódot, a pályát, az eltöltött időt, a választott ügynököt, de még azt is, hogy a menü mely részén járunk. A program használata teljesen legális, ráadásul még a forráskódját is megtaláljuk a fentebb linkelt GitHub oldalon.

https://leet.hu/shop/back2school/

×