Néha előfordul, hogy a gyerek olyat tesz, amivel komolyan árt a szülőknek és a családnak azzal, ha Bitcoint lop és lebukik. Néha pedig nem.

Többet írtunk már nektek olyan esetről, amikor hackerek valamilyen módon Bitciont lopnak, nem is kis értékben. Egyikük visszaadta a pénzt, állást kapott, egy másik csoport pedig szintén szép vagyont halmozott fel. Egy friss bírósági dokumentum szerint Andrew Schober 2018-ban 16.4552 Bitcoint vesztett, miután számítógépét rosszindulatú programmal fertőzték meg, amit két Angliában élő tinédzser készített.

A szoftver a fiatalok pénztárcájába helyezte a kriptovalutát, ami ma 232.2 millió forintot érne.

„Schober tervei szerint a pénzt lakásra és családjára szerette volna költeni” – olvasható a dokumentumban, amit a KrebsonSecurity tett közzé. A két tini, akik a Bitcoint ellopták, mára nagykorúak, informatikát tanulnak az egyetemen – derült ki a hosszan tartó nyomozásból. Mielőtt a bírósághoz fordult volna, a férfi e-maileket küldött a tinik szüleinek, amiben azt kérték, hogy küldjék vissza a kriptovalutát.

„Szüleikként arra kérem Önöket, hogy először adják meg a lehetőséget, hogy ezt helyrehozzák, a bűnüldöző szervek bevonása nélkül. A fiai nyilvánvalóan nagyon intelligens fiatalemberek. Nem szeretném, hogy elrontsák a jövőjüket.”

Válasz azonban nem érkezett, így a férfi szerint a szülők tudták, hogy mire készülnek a gyerekeik, és nem tettek lépéseket az ügyben. Érdekes módon a szülők nem vitatják a vádakat, hanem inkább felmentést kérnek a dolog elévülésére hivatkozva.

Túl késő

Sajnos a férfi csak a 2-3 éves elévülési idő tán nyújtotta be a keresetet a bírósághoz, ezért úgy tűnik, hogy a keresetet elutasítják. A férfi azonban azzal érvel, hogy a tiniket nem sikerült azonnal nyomon követni, nagyjából egy éve tudják, hogy Read és Thompson voltak a tolvajok. A pernek még nincs vége, azonban úgy tűnik, hogy aki több mint 200 millió értékben lop Bitcoint, és az elévül, az jó eséllyel meg is tarthatja azt.

https://leet.hu/shop/back2school/Borítókép: cointelegraph

×