A magyar fejlesztésű Vizslacoin óriási fejlődésen és értéknövekedésen ment keresztül pár hónap alatt, amit most a saját sörükkel ünnepelnek.

A Hungarian Vizsla Inu, közismertebb nevén a Vizslacoin az utóbbi időben nem csak az értékében, hanem a hírverésben is sebességet váltott. Júliusban a köztudatba robbanó magyar fejlesztésű kriptovaluta önmagában is egy érdekes kezdeményezésnek tűnt, de sokan talán a legmerészebb álmukban sem gondolták volna, hogy ideáig el fog jutni.

A HVI ugyanis amellett, hogy néhány napja saját zeneszámot és videoklipet kapott, augusztus 23. óta a Hotbiten is listázva lettek, ami az jelenti, hogy a Vizslacoin lett az első magyar kriptovaluta, ami elérhető a kriptotőzsdén. A nagy eseményre pedig nagyon készültek, legalábbis rejtélyesen utaltak valami ütős újdonságra, amiről ezúton is lerántották a leplet.

A Vizslacoin lett az első kriptovaluta a világon, amelyik saját, „hivatalos” sört kapott.

A sört a One Beer, úgy pedig Nyíri Szilárddal közösen készítették, ami egy 4,5%-os igen könnyed, csúszós Session IPA lett. Az ízvilágot több kóstolás után sikerült belőni, így esett végül a választás az alacsonyabb alkoholtartalmú nyárias Session IPA-ra. A csomagolás természetesen a HVI-t és az vizslafejet ábrázolja, emlékeztetve miket, hogy nem csak az életben, hanem a kriptóban is hűséges társ a vadászkutyus.

Mint köztudott a One Beer csapata is nagy kutyabarát, a Pub-juk is kutyabarát hely, illetve Szilárd közgazdászként végzett így ez a világ sem áll távol tőle. A HVI-s srácok pedig nagyon szeretik a sört, így kézenfekvő volt, hogy egy közös italt alkossanak – olvasható a BeerPornon.

“A Hungarian Vizsla Inu egyik célja, hogy létrehozzunk egy könnyed, magyar nemzetközi kriptoközösséget, számos olyan taggal, akik eddig féltek belevágn ebb3 a világba, mert ismeretlen volt számukra, de mi meg tudjuk mutatni ennek a szépségét és lehetőségeit, a másik pedig, hogy a kutyák életét könnyebbé tegyük, ezért adományozunk” – mondta Gülsen Péter, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

Ha valaki szeretné első kézből megízlelni a világelső kripto-sörkülönlegességet, annak a One Beer József körúti (a Corvin negyedtől néhány méterre) egységében van rá lehetősége, vagy rendelhet a hivatalos weboldalukról – de már más vendéglátó helyekre is tervezik a betörést.

HVI sörrel való örömködésre pedig bőséggel van is ok, hiszen néhány hónapos jelenlétük alatt több mint 5 millió százalékkal növekedett a Vizslacoin árfolyama.

×