Az EA egyedülálló CAPTCHA-szerű megoldást mutatott be, mellyel a botok ellen szeretnének küzdeni. A játékosoknak jutalmat adnak, ha nem botok.

Egy frissen benyújtott szabadalom szerint az Electronic Arts komolyan meg szeretné jutalmazni azokat a játékosokat, akik bebizonyítják, hogy valóban emberek. A cég ugyanis eltökélten küzd azok ellen a botok ellen, akiket azért készítettek, hogy a játékosok helyett érjenek el eredményeket. Az új szabadalom célja egy interaktív captcha létrehozása, ahol a játékosok szokás szerint egy rejtvényt oldanak meg. A különbség annyi, hogy

ezért cserébe játékon belüli jutalmat adnak.

A szabadalom szerint a feladat megoldásával a játékosok az olyan címekben, mint a Battlefield 2042 vagy a FIFA játékon belüli tárgyakat vagy valutát kapnának, vagy épp kozmetikai elemeket. A folyamat abban segít, hogy valóban kiszűrjék a bot-fiókokat a rendszerből.

Persze az EA ettől függetlenül szereti a botokat, ám annak teljesen más célja van. A Battlefield 2042 például tele lesz botokkal annak érdekében, hogy a játékosoknak ne kelljen sokat várni egy meccsre, és garantált legyen az élmény. Ezeket a botokat viszont szándékosan hozzák létre. Léteznek viszont olyan botok, amiket azért hoznak létre, hogy megkerüljék az EA rendszereit, és eredményeket farmolnak, vagy épp fiókokat lopnak.

Ez a bot egy mesterséges intelligencia (AI) alapú rendszer, ami a valódi játékos helyett játssza a játékot. Ezzel a felhasználók tisztességtelen előnyökre tesznek szert a többi játékossal szemben. Ezt szeretnék ezzel kiszűrni, sőt az emberek így jutalmakat is kapnának, ami motiváció lehet annak kitöltésére.

Persze a fenti megoldás egyelőre még csak szabadalom, egyáltalán nem biztos, hogy bevezetik. Te mit szólsz hozzá?

https://leet.hu/shop/back2school/

×