Úgy tűnik, hogy megvan a magyarázat arra, hogy miért nem volt elérhető a Hundub az utóbbi időben. Eljárást indítottak ellene.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a napokban, a magyar Facebookként emlegetett közösségi oldal, a Hundub ismét elérhetetlen lett. Néhány hónappal ezelőtt óriási tervei voltak annak a debreceni, önmagát etikus hekkernek mondó Pál Csabának, aki nem titkoltan Mark Zuckerberg és a Facebook babérjaira szeretett volna törni Magyarországon. Ennek érdekében pedig létrehozta a Hundubot, amit indulásakor a szakemberek és a sajtó is egyaránt erősen kritizált, elsősorban az ordító technikai hiányosságai, és igénytelen dizájnja miatt. Az oldal néhány napja teljesen és végleg leállt, aminek okáról nem lehetett tudni. Eddig.

Végrehajtási eljárás indult a cég ellen.

A Hundub Kft.-t a Nemzeti Adó-és Vámhivatal július 2-án áfa bevallást be nem nyújtó adózóvá minősítette, három nappal később megindította ellene a végrehajtási eljárást. Feltételezhető tehát, hogy a végrehajtás nem független az áfa-bevallás elmaradásától – derítette ki az mfor.hu.

Sajnos sem ez sem az sem segített az oldalon, hogy tavaly egy biztonsági rés kihasználása miatt kiskorúak pornográf képeit tették közzé az oldalon. Ekkor léptek vissza a befektetők, így lehetett tudni, hogy nem lesz hosszúéletű a dolog. Most már azt is tudjuk, hogy mi a másik nagy probléma.

Vajon ez jelentheti a „magyar facebook” végét?
https://leet.hu/shop/back2school/

×