Néha elképesztő dolgokat lehet találni a YouTube sötét odalán.

Emlékezzetek vissza, amikor az internet szinte megőrült a Hydraulic Press videóktól. Több tíz milliós megtekintést generált darabja, és semmi más nem történt a videóban, csak tárgyakat raktak egy hidraulikus prés alá és nézték ahogy a prés szép lassan kivégzi az adott tárgyat.

Ahogy jöttek be a nézők, egyre keményebb és veszélyesebb dolgokat kezdtek el préselni a különböző csatornák. Ezzel még több nézőt generáltak. Persze a nagy hype gyorsan lehalt, de még mindig elég jól mennek az ilyen videók.

Minap a YouTube-ot böngészve egy hasonló stílusú videót találtam, csak egy kicsit látványosabb és brutálisabb volt a módszer, egy daráló formájában.

Amint találtam egy videót róla, a YouTube úgy döntött, hogy beledob az algoritmus féreglyukba és megállás nélkül hasonló videókat fog elém tenni, míg észre nem veszem, hogy éjjeli 2 óra és már rég aludnom kéne. Először zöldségeket és gyümölcsöket ajánlott, illetve más mindennapi tárgyakat, de egy idő után a szívemhez közeli dolgokat is elkezdtek darálni.

Számitástechnikai eszközök széles választéka darálódott le, másodpercek alatt a szemem láttára.

 

Remélem a tárgyak már nem működtek megfelelően és ezért választották ezeket. Természetesen rengeteg gamert felháborított ez a videó.

Nos itt még nincs vége! 

Mivel ezek a videók szeretik feszegetni a húrt, nem sok időbe telt míg megtaláltam az első olyan videót ami még PC rajongóként is kinyitotta a bicskát a zsebembe. Biztos mindannyian tudjátok, hogy milyen nehéz még mindig különböző konzolokhoz hozzájutni.

Hát egy ilyen darálós YouTube csatornának sikerült megkaparintani egy PS5-öt, és a konzol megjelenése után 8 nappal feltöltötték ezt a videót.

 

Szinte fizikai fájdalom volt végignézni, ahogy ez a drága, új generációs konzol a vas fogak áldozatává válik. El tudom képzelni azoknak a rajongóknak a reakcióját akik hónapokat gyűjtöttek az új konzolra, de nem tudták megvásárolni, mert valamilyen állat megvette előttük, hogy bedarálja.

Természetesen a PlayStation után jöhetett az Xbox Series X darálós videó is

 

Ami a legszörnyűbb ebben, hogy ezekkel a videókkal valószínűleg annyi pénzt keresett amivel simán fedezte mindkét konzol árát. Sőt akár még sokkal többet is. Akárhogy is nézem a like/dislike arány azért magáért beszél. Az embereknek általában nem tetszik amikor egy ilyen drága tárgyat tönkre tesz valaki. Főleg ha egy olyan termékről van szó amit szinte vadászni kellett, illetve még mindig hiánytermék pár országban.

Mit gondoltok az ilyen típusú videókról?

https://leet.hu/shop/back2school/

forrás: Captain Crunch Experiments

×