Hirtelen a semmiből felbukkant az interneten egy „kiszivárgott” The Mandalorian játékmenet, de sokan kételkednek a valódiságában.

Egy lehetséges The Mandalorian játékról nagyjából azóta pletykálgatnak, amióta a Ubisoft bejelentette, hogy egy nyílt világú Star Wars játékon dolgoznak. A dolog talán igaz, talán nem, mindenesetre tökéletesen passzolna a francia játékgyáros profiljába.

Ezért is lehet érdekes az a videó, amiben egy The Mandalorian játékot láthatunk mozgás közben.

A telefonos felvételen igazából azt láthatjuk, hogy valaki Din Jarint irányítva lövi ki az elébe toppanó rohamosztagosokat egy birodalmi bázis szűkös folyosóin. A látott anyag alapján viszont nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy lássuk, vagy a fejlesztés nagyon korai szakaszából származik – mint amolyan koncepciós demó, amivel a fejeseknek prezentálják, hogy nagyjából hogyan néz majd ki a játékmenet -, vagy szimplán csak egy rajongói projekt, amit „kiszivárgott” anyagként akarnak ‘széttrollkodni’ a neten.

Sokan ez utóbbira gyanakodnak, hiszen manapság már egy csomó modell, hangfájl, animáció és sok egyéb segítség áll az indie és/vagy kezdő fejlesztők segítségére, hogy az ingyenes fejlesztői eszközökben összetákoljanak egy ilyen demót.

Néhányan viszont úgy vélik, hogy nagyon is valós az anyag, ugyanis a videó végén a Google Stadia menüje tűnik fel, a platformra viszont nem fejleszthet akárki. Igaz, ebben az esetben is simán lehet szó csalásról, hiszen a tökéletes trükk érdekében korábban videóra vehették a játékmenetet, hogy aztán arra vágják rá a Stadiára utaló dolgokat.

Íme az emlegetett játékmenet:

 

Személy szerint amondó vagyok, hogy valóban egy rajongói cuccról van szó, annak viszont egészen menő. A menü tökéletesen idézi a 90-es éveket, a küldetések fejezetre bontása – mint a sorozatban is – nagyszerű ötlet, ahogyan a fegyver felvételekor hallható ismerős muzsika is telitalálat.

Viszont, ha valóban erről van szó, akkor sajnos sohasem fog megjelenni – legalábbis hivatalosan -, ha pedig egy valódi fejlesztés, akkor néhány évet még minden bizonnyal meditálással kell töltenünk, míg sugárvetőt ragadhatunk. Azt azért már határozottabban kijelenthetjük, hogy nem állna olyan rosszul a mandalórinak egy játékadaptáció – elvégre korábban is próbáltak már tető alá hozni egy Boba Fett kalandot…

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×