Nagyon úgy tűnik, hogy néhány hónapnyi lelkes működés után végleg befellegzett a Facebook magyar másolatának, a Hundubnak.

Néhány hónappal ezelőtt óriási tervei voltak annak a debreceni, önmagát etikus hekkernek mondó Pál Csabának, aki nem titkoltan Mark Zuckerberg és a Facebook babérjaira szeretett volna törni Magyarországon. Ennek érdekében pedig létrehozta a Hundubot, amit indulásakor a szakemberek és a sajtó is egyaránt erősen kritizált, elsősorban az ordító technikai hiányosságai, és igénytelen dizájnja miatt.

A problémákat a nagy ambíciók ellenére később sem nagyon sikerült javítani, majd a közösségi portál májusban hirtelen le is állt – de ezután még visszatért. Sajnos, nem sajnos, a baj csőstül jön, így volt olyan is, amikor Pál Csaba azt állította, hogy terheléses támadás alá vették az oldalt és azért nem működött rendeltetésszerűen, az egyik legdurvább eset azonban az volt, amikor láthatóvá váltak a privát üzenetekben küldött képek, melyek között rengeteg gyermek pornográf tartalmat is találtak, ami miatt a rendőrség is nyomozni kezdett.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy teljesen és végleg leállt a Hundub – írja a Népszava, akik ugyan érdeklődtek a fenntartónál az okokról, választ nem kaptak.

Egyelőre tehát nem tudni, hogy újabban mi lehet az elérhetetlenné válás oka, a probléma azonban már napok óta fennáll. Emiatt – és a júniusban történt bejelentés fényében – pedig egészen valószínű, hogy nem is nagyon fog már visszatérni, alig több, mint fél év „működés” után ennyi volt a Hundubnak. Nem kár érte, pocsék ügynök volt.

https://leet.hu/shop/back2school/

×