Egy korábbi Valorant profi aranyat nyert a 2020-as tokiói paralimpiai játékokon, melyet nagy örömmel fogadott az esport világ.

Az ausztrál Rowan Crothers korábban tehetséges esportsportolónak számított, de most egy teljesen más területen ért el eredményeket. A tokiói paralimpián férfi 50 méteres gyorsúszásban versenyzett, ami különleges eredmény, hiszen a sportolónak agyi bénulása van, ami befolyásolja a mozgásképességet és a motoros funkciókat.

Rowan ennek ellenére 23,21-es idővel nyert aranyat, mi mindössze 0,05 másodperccel lassabb, mint a világrekord ebben a kategóriában.

Az ausztrál Guardian szerint Rowan pont azért kezdett úszni, hogy javítson állapotán, de kezdetben nem igazán élvezte. Ám kitartott a sport mellett, aminek meg lett az eredménye. Crother legjobb barátja is aranyat nyert aznap, vele látható a képen.

 

A korábbi Valorant profi egyébként pont az olimpia miatt kezdett el szünetet tartani a játékban, hogy az edzésre összpontosítson. Persze nem csak az úszásban, de a Valorantban is voltak eredményei. A Valorant Pro Oceanic régió esport szcénájában szintén bravúrokat ért el.

Gratulálunk neki a világ gamer közössége nevében!

https://leetgaming.com/shop/back2school/

×