Az Egyesült Államok hadseregének vezetése jelenleg azon morfondírozik, hogy bemutassák-e a titkos űrfegyverüket egy nyilvános demonstráció keretében, avagy sem.

Az USA hadseregének katonai vezetése már több mint egy éve tárgyal egy egyelőre szigorúan titkos űrfegyver nyilvános, demonstráció általi leleplezéséről – írja a Breaking Defense nevű online kiadvány.

A titokzatos űrfegyvert eredetileg még tavaly szerette volna bemutatni a Trump-kormányzat az évente megrendezésre kerülő Space Symposium konferencián. Az elképzelés az, hogy az új technológiát a világűrben végzett katonai műveletekért felelős Űrerők és Űrparancsnokság részeként mutatják be, a konferencia viszont a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen képességekkel bírhat a fegyver, hogy földi, esetleg űrbéli használatra szánják, mindenesetre még idén szeretnék bemutatni. Legalábbis John Hyten tábornok, az egyesített vezérkari főnökök alelnöke nagyon ezt szorgalmazza, aki idén novemberben vonulna vissza a szolgálataiból, de még szeretné pozíciójában látni a demonstrációt.

Miért kell egy űrfegyver Amerikának?

Az űrfegyverkezési verseny ugyan már elmúlt, a világ vezető hatalmai a háttérben azért egyáltalán nem adtak le az ambícióikból. Itt természetesen nem egy gyilkos lézersugárra kell gondolni, sokkal inkább olyan fegyverre, ami képes lehet műholdak „megvakítására”, hatástalanítására, vagy akár különböző elektronikai műszerek kiiktatására.

Az Államok hadserege nem véletlenül szorgalmazza a mihamarabbi leleplezést, mivel korábban már Kína, Oroszország és India is előállt a saját űrfegyveres-műholdellenes megoldásával. Ezért egy megfelelő demonstráció nem csak elrettentő lehet, de kellően megmutatná az amerikai haderő fejlettségét is a többi ország technológiájával szemben.

via – ArsTechnica, Break Defense

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×