A gyári szoftver igazán sokrétű lesz majd.

Az elmúlt napokban több bejegyzés is született az Intel videókártyáival kapcsolatban. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen nagy gyártó belépése a szegmensbe nem várt változásokat is magával hozhat majd. Elég csak a tegnap délután kivesézett XeSS megoldásra gondolnunk, mely jobb lehet, mint az AMD és Nvidia legújabb megoldásai.

Úgy tűnik, hogy a tuninggal sem kell sokat bajlódnunk!

Roadmap

A Mediumon olvasható Intel blogposzt alapján a kevésbé rutinos felhasználók is könnyen húzhatják majd ezeket a kártyákat. Az Intel a gyári driverbe belecsempész pár olyan funkciót, mellyel pár kattintással módosíthatjuk a kártyáink beállításait. Az AMD Radeon Software-ben is találhatunk ilyeneket. Személyre szabhatjuk az órajeleket, az energiabeállításokat, de még a ventilátor görbéket is szabadon alakíthatjuk.

Természetesen az még nem derült ki pontosan, hogy az Intel milyen mélyen akar belemenni ebbe a tematikába. Az azonban világos, hogy nem akarják a véletlenre bízni a 2022 elején megjelenő ARC Alchemist széria debütálását. Így a kiváló hardver mellett a szoftveres vonalon is a legjobb szolgáltatásokat akarják nyújtani a felhasználók számára. Azon sem lepődnénk meg, ha a Shadowplay megoldásához hasonló, hardveresen támogatott rögzítés is elérhető lenne már az első napokban.

Forrás: videocardz

https://leet.hu/shop/back2school/

×