Egy tehetséges mérnök youtuber több éves munkával elkészítette Pókember igazi hálóvetőjét, ami nem pont olyan mint a filmekben, de egész menőn lehet vele hintázni.

Nem csak mi, hanem a Youtube kissé eldugott szupertehetséges mérnökzsenijei is elgondolkoztak azon, hogy a valóságban is megpróbálják elkészíteni a Pókember képregényekben, sorozatokban és filmekben már többször látott hálóvetőt. Ennek pedig több ízben is nekiveselkedtek már, csakhogy a mi világunkban ez nem olyan egyszerű, mint a Marvel-hősuniverzumában.

A Built IRL nevű Youtube csatorna roppant eszes videósa, JT már két éve dolgozik egy olyan kütyün, amivel úgy tudna „hálóhintázni” mint Pókember, eddig viszont nem igazán sikerült kidolgoznia semmit, amivel megközelítőleg képes lett volna hasonlóra.

Legalábbis olyat nem, amivel egy lövésnél többet tudott volna abszolválni. Persze már az erre szánt „kötél” kialakítása is komoly tervezőmunkát igényel, hiszen nem csak a felülethez való ragaszkodás egy szempont, hanem az is, hogy elbírjon a használója testsúlyával. Erre a célra egy vékonyka fémhorgot talált ki, amire kis horgokat szerelt, melyek hálószerűen nem tudnak házfalra tapadni, de kiválóan rá tudnak tekeredni csövekre.

A „hálóvető” már nagyobb falatnak bizonyult, a korábbi tervek pedig nem csak bonyolultak, de nehezek is voltak, így jutott el végül a kisebb propános-csöves megoldásig. Ez persze nem pont olyan mint a filmekben, főleg, hogy egyetlen kábelkilövésre képesek, mindenesetre egészen menőn tud vele lengedezni a speciális teremben.

Szinte úgy, mint Pókfej, amit egy videóban is demonstrál, természetesen a teljes alkotói folyamattal együtt:

 

https://leet.hu/shop/back2school/

×