A Riot Games a League of Legends idei legnagyobb versenyének megszervezése kapcsán akadályokba ütközött, ami miatt máshol kerülhet megrendezésre.

A League of Legends Világbajnokság, vagyis a Worlds az egyik legnagyobb éves esport esemény, ami nagy figyelmet kap a világ minden táján. Különösen igaz ez például Kínára, ahol rendszeresen nézőszámrekordot döntenek. Éppen ezért várták a kínai szurkolók annyira a Worlds 2021-et, de úgy tűnik, nem fognak tudni olyan könnyen résztvenni a versenyen.

A Riot Games áthelyezi a Worlds 2021-et Európába?

Bár tényleg úgy volt, hogy a Worlds 2021 bajnokság a kínai Sencsen városában lesz, az Upcomer forrásai szerint a Riot Games Európában tartaná meg a versenyt. Ennek oka, hogy egyes szervezetek problémákkal szembesültek, amikor olyan vízumot próbáltak szerezni, amivel a bajnokság ideje alatt az országban maradhatnak.

Az észak-amerikai League of Legends Championship (LCS) csapatai eddig nem tudtak vízumot szerezni a Kínába való beutazáshoz. Ez arra kényszeríti a Riot Games-t, hogy máshol, Európában tartsa meg a bajnokságot.

Mindez persze még csak feltételezés, a hírt a Riot Games még nem erősítette meg. Nagy valószínűséggel néhány napon belül jön a bejelentés. Magyarország sem elvetendő ötlet, hiszen tavaly úgy volt, hogy a LEC döntőt itt, Budapesten tartják. Ez sajnos a koronavírus miatt maradt el.

https://leet.hu/shop/back2school/

×