Végre befutott a Pókember: Nincs Hazaút első előzetese, ami alapján bátran kijelenthetjük, hogy minden idők legfontosabb Pókember mozija is lehet.

A tegnapi kellemetlen szivárgás miatt nagy nyomás volt a Sony-n és a Disney-n, ezért számíthattunk rá, hogy ezután nem kell már sokat várni a hivatalos előzetesig.

Ez a pillanat pedig eljött végre, és néhány hónappal a decemberi premier előtt megkaptuk az első „agyeldobós” 3 perces kedvcsinálót a soron következő pókmozihoz, a Pókember: Nincs Hazaúthoz. Az alább látható mozgókép indítása előtt kapaszkodjatok meg, ugyanis már itt feltűnik néhány régi ismerős figura, ezzel is megerősítve a korábban már pletykált multiverzumról szőtt elméleteket.

Doktorok és Pókemberek

Mivel az előzetes fellövése óta eltelt már néhány óra, egészen sok teóriát olvashatunk a film cselekményét illetően. Természetesen a legtöbben a Polgárháború és a Még egy nap képregény füzetekhez hasonlítják, és szinte teljesen biztos is, hogy sokat merített belőlük a Marvel, azonban egyáltalán nem érdemes elmenni a Sony törekvései mellett sem.

A Pókember mozik létrejöttét ugyanis legkevésbé a kreatív ötletek mozgatták, sokkal inkább az üzlet. Itt természetesen nem a filmek rendezését értem, hanem azt, hogy egyáltalán ezekre sor kerülhetett a Disney és a Sony megállapodása révén. Emiatt pedig, ha a Sony hosszú távon is profitálni szeretne a Marvel-moziverzumának kikölcsönzött hálószövőből, akkor bizony a lehető legközelebb kell hozni azt a saját univerzumaihoz.

Mivel a multiverzumokkal a Sony tulajdonképpen a Marvel előtt jár, így teljesen adott, hogy onnan emeljenek át már meglévő, és a rajongók által szeretett karaktereket és/vagy történetszálakat. Alfred Molina által alakított Doktor Octaviusról például szinte bizton tudjuk, hogy ugyanaz az Oki doki, akit annak idején a Pókember 2-ben megismertünk, sőt, a Nincs Hazaútban onnan folytatódik a története, ahol 2004-ben abbamaradt.

Mellette viszont feltűnik még a Zöld Manó, a Homokember, és a Csodálatos-sorozat Elektrója is, de várhatóan számíthatunk még más gonosz kameókra is.

Sokan azt sejtik, hogy Strange doki sem az, akinek látszik, ezt azonban vitatnám. Sokkal valószínűbb, hogy egy nagyobb szabású tervet hajt végre, aminek sokkal inkább a Pókember történetekből ismerős kulcsfigurához lehet köze, semmint Mephistohoz.

Mivel a Sony-nak és a Disney-nek különösen fontos, hogy közös nevezőre tudjanak jutni a világaikat illetően, egy olyan új, filmekben eddig még sosem látott szereplőre van szükségük, aki ezt az egészet jellegéből adódóan nem csak átlátja, de tökéletesen illeszkedik mind a Sony-filmek, mind pedig a Marvel-moziverzum kontinuitásába is – és akit minden probléma és változtatás nélkül tudnak használni itt is, és ott is.

És itt jöhet a képbe Madam Necc, vagyis az az orákulum, akinek az összes pókkal kapcsolata van, multiverzumon innen, multiverzumon túl, és látja azok múltját, jelenét és jövőjét.

Az ugyanis nagyon valószínű, hogy ha a régi gonoszok visszatérnek, miközben Tom Holland Peter Parkere a multiverzumokban kalandozik, akkor bizony fel fognak tűnni a korábbi pókfejek is. Ezzel pedig nem csak egy újabb mélységet adhatnak a Marvel-moziverzumnak, de tulajdonképpen végtelen lehetőségek tárházát, sőt, Pókember számára egy újabb történetszál is kinyílhat, ami egyenesen a Pókverzumba vezethet. Ha pedig így lesz, akkor ez lehet minden idők legfontosabb Pókember mozija is.

Bárhogyan is legyen, minden ki fog derülni december 16-án, amikor is jegyet válthatunk az utóbbi idők egyik legnagyobb horderejű Marvel mozijára, a Pókember: Nincs Hazaútra.

https://leet.hu/shop/back2school/

×