A Steam adatai alapján a Valve listába szedte azokat a játékokat, amiket a legjobban várnak a PC-s játékosok – és bizony akadnak meglepetések.

A Valve a napokban közzétette azt az összesített listáját, melyen azt mutatják meg a kíváncsiaknak, hogy a PC-s játékosok konkrétan és számszerűsítve melyik játékot várják a legjobban idén.

Ezek a számok természetesen bármikor módosulhatnak még, hiszen egy-egy még távolinak ható megjelenéshez közeledvén egyre többen tehetik kívánságlistára, vagy rendelhetik elő őket, mindenesetre most megtudhatjuk, hogy augusztus 24-én mikre kíváncsiak a legtöbben a Steames PC-s közönségből.

A Kívánságlista listája

Az első helyen a Dying Light második része áll, ami igencsak elhúzódott fejlesztés, és számos halasztást követően – remélhetőleg december 7-én megjelenik. Mivel a játékot készítő Techlandet sem kerülték el a különféle balhék, így sokan attól félnek, hogy hasonló sorsra jut majd, mint amilyen a Cyberpunk 2077-nek is kijutott, mindenesetre, ezt a zombis-parkouros akció-RPG-t várják a legjobban a játékosok.

 

A második helyre meglepő módon a híresen hírhedt kártyagyilkos New World került, ami egy World of Warcraft utáni mmorpg-t lenne szíves szállítani. A siker kulcsa, amellett, hogy egyébként egy tényleg ígéretes játékról van szó – talán az lehet, hogy egyre többen keresnek valódi alternatívát a WoW helyett, sokan ugyanis a Blizzard körüli botrány miatt otthagyják azt. Bárhogyan is, a Steam adatai alapján ez a második legtöbbet kívánságlistára rakott játék.

 

Rögtön ezután az EA nagyágyúja, a Battlefield 2042 következik, ami egyjátékos mód hiánya mellett is egy egészen rendkívüli szórakozásnak ígérkezik. Óriási csatározások, változó időjárási viszonyok, itt-ott megújult és finomhangolt játékmenet mind-mind azt jelzik előre, hogy ez a BF is sikerre van ítélve.

A Battlefield után pedig negyediknek a Back 4 Blood ért be – ami őszintén szólva engem egy kicsit meglepett. Lehet, hogy csak az én kis buborékomban van ez így, lehet máséban is, de a Turtle Rock Studios korábbi zombis lövöldéje, a Left 4 Dead egy alapműnek számít, aminek folytatásáért nagyon sok éven keresztül könyörögtek a játékosok. Aztán amikor tényleg megvalósul (oké, másik címen), akkor az mindösszesen a kívánságlistázottak listájának negyedik helyéig ér csak. A tényleges eladások persze mutathatnak teljesen mást is, én naivan mégis azt hittem, hogy ennél azért jelentősen többen érdeklődnek utána.

A top10-be még olyanok kerültek, mint a Party Animals, a Hollow Knight: Silksong, a Vampire: The Masquarede – Bloodlines 2, a The Day Before, a Total War: Warhammer III, és a STALKER 2: Heart of Chernobyl.

Íme a Steam adatai alapján összeállított teljes 100-as népszerűségi lista:

Te melyik játékot várod idén a legjobban?

via – PCGamer, Techspot

https://leet.hu/shop/back2school/

×