A Samsung marketingesei ezúttal egy kicsit messzire mentek az Applenek való odaszúrásban, de legalábbis nem illik egy halott ember öltözködésén élcelődni.

Halottról jót, vagy semmit, szokták mondani, amivel ugyan sokan nem értenek egyet, abban azért elég nagy a konszenzus, hogy gúnyolódni és viccelődni halott emberen nem túl ízléses dolog. Úgy pedig pláne nem, hogy mindezt csak azért teszi valaki, hogy azzal közben saját magát próbálja meg jobb fényben feltüntetni.

Nos, a Samsung marketingesei ezzel az íratlan szabállyal minden bizonnyal nem nagyon voltak tisztában akkor, amikor az iTest nevű oldalukon szerkesztették annak leírását. Az iTestről tulajdonképpen annyit kell csak tudni, hogy egy olyan oldal, amin keresztül az iOS-es felhasználók online kipróbálhatják a Samsungos környezetet és kezelőfelületet.

Néhány felhasználó azonban, mikor felment az iTestre és lenyitotta a leírást, akkor egészen konkrétan olyan sorokat olvashatott, melyben Steve Jobs öltözködésén viccelődnek.

A furcsa és ízléstelen üzenetre még a Neowin lett figyelmes, akik mellékelték is a szóban forgó kifogásolható sorokat, melyben név szerint nem említik Jobsot, félreérthetetlenül róla van benne szó:

A leírásban az olvasható, hogy a „Samsung felhasználók mind egyediek, ahogyan a telefonjaik is azok. Itt semmilyen garbót hordó nem mondhatja meg, hogyan nézzenek ki a telefonok.” Jóhiszeműen persze mondhatjuk azt is, hogy ezzel szimplán csak utaltak Jobsra, hiszen jellegzetes volt a viselete, itt azonban minden bizonnyal egy „olyan, aki garbót hord csak ne mondja meg” odaszúrásról van szó.

Érzik ezt az Apple felhasználók is, akiknél egy kicsit ki is borult a bili, és azonnal kérdőre vonták a Samsungot. Szerintük ugyanis teljességgel elfogadhatatlan, hogy egy 10 éve halott ember öltözködésén viccelődve akarják eladni a saját terméküket.

Tény, hogy az iPhone szinte örökös ellenfele a Samsung – már ami az eladásokat illeti, és akkor talán még elfogadható is volna ez a fajta élcelődés, ha a tech-szféra egyik legnagyobb ikonjának számító Jobs még ma is köztünk volna, de az a helyzet, hogy nincs. Azt nem tudni egyelőre, hogy a Samsung tervezi-e átírni a problémás sorokat, avagy már megtette, mindenesetre nem meglepő, hogy néhányak felszólaltak a vállalat ellenében.

És azt tudtad-e, hogy Európában már nem a Samsung és az iPhone a piacvezető?

via – Neowin, HVG

https://leet.hu/shop/back2school/

×