Egy rajongó úgy döntött, hogy ha hivatalos felújítást nem kap a legendás The Simpsons: Hit & Run, akkor majd megcsinálja ő maga. Sajnos nem jutott sokáig a dolog…

Minden idők egyik, ha nem a legjobb GTA-klónja, a 2003-ban megjelent The Simpsons: Hit & Run, amit talán túlzás nélkül állíthatom, hogy a mai napig milliók imádnak. A játék alapvetően egy családbarát GTA, ami a Simpson család világában játszódik, amit a rajzfilmsorozat karakterei népesítenek be. A játék természetesen idejében is óriási sikert aratott, később pedig kult klasszikussá vált.

Emiatt pedig talán nem olyan meglepő, hogy már évek óta egészen sokan ácsingóznak egy ramake-ért, de a legtöbben már egy remasterelt kiadással is ki lennének békülve. Ez nagyon nem akart eddig összejönni, és talán sose fog, a játékot készítő Vivendit ugyanis az Activision vásárolta fel, a The Simsons videojátékos jogok viszont 2005 óta az EA portfóliójának részét képezik.

Egy meglehetősen tehetséges és lelkes fejlesztő-rajongó, Reubs viszont úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi az ügyet, és elkészíti a nem hivatalos The Simpsons: Hit & Run remaket, méghozzá Unreal Engine 5-ben.

A folyamatról egy részletes videót is készített, melyben bemutatja a felújítás szinte teljes menetét, Springfield újraalkotásától kezdve, a karaktermodellek kidolgozásán keresztül egészen a fizika beállításáig. Mindez pedig egyetlen hét alatt sikerült neki, amiért külön elismerés jár.

 

A rajongói projekt teljesen néhány napig szabadon elérhető volt, de sajnos csak a játék elejét sikerült ilyen módon megcsinálnia, ugyanis a Simpson család jogaiért felelős ügyvédi csapat azonnal rávetette magát. Az ügy vége pedig nyilván az lett, hogy minden felületről tejesen eltüntették.

Ez pedig nem csak azért fájhat különösen, mert egy valóban régi címről van szó, aminek felújításáról már régóta álmodoznak a rajongók, hanem azért is, mert mindez szinte biztosan nem válik valósággá különböző „jogi összeférhetetlenségek” miatt. Persze azok, akik egyszer már leszedték a Hit & Run remake fájljait még bármikor újra feltölthetik valahová, ezért szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb újra feltűnhet majd valahol.

via – Hypebeast, NME

×