A Disney hivatalossá tette a dolgot, és végleg kitörölték Boba Fett ikonikus űrhajójának, a Slave I-nek a nevét a Star Wars-kánonból, aminek új nevén nem sokat gondolkoztak.

Boba Fett annak ellenére lett a Csillagok Háborújának egyik legikonikusabb alakja, hogy amúgy az eredeti trilógiában éppen csak szerepelt, és a szövegkönyve sem volt pár sornál terjengősebb. A karakter népszerűvé válásában különösen nagy szerepe volt a jellegzetes ütött-kopott mandalóri páncélzatának, illetve a kultikussá váló űrjahójának, a Slave 1-nek.

A hajó olyannyira fontossá vált, hogy még az előzménytrilógiára is visszahozták, ahogyan a karaktert magát is – igaz itt Jango állt az események középpontjában, míg Boba kisgyerekként szemlélte, majd szenvedte el őket. Szinte nincs a világon olyan Star Wars-rajongó, aki ne imádná a „kívülálló” fejvadászt, ezért is volt akkora extázist és férfikönnyeket eredményező jelenet, amikor 37 év után újra láthattuk őt a The Mandalorian második évadában (élőszereplős formában ofc.) 

Aztán a Disney csak kihúzta a gyufát, amikor elismerte, hogy többé nem hivatkoznak Slave 1-ként Boba hajójára.

 

Akkor mindez csak azért derült ki, mert az új LEGO-szettek dobozán a korábbiakkal ellentétben nem Slave 1, hanem szimplán csak „Boba Fett űrhajója” hivatkoztak rá. Ezt a Disney nem akarta nagy dobra verni – minden bizonnyal azért, mert jól tudták, hogy a rajongók ki fognak akadni -, de mikor nekik szegezték a kérdést, akkor elismerték, hogy el szeretnék hagyni ezt a nevet, mert sokak számára sértő lehet. Akkor viszont nem kapott más jelzőt, így kvázi mindenki úgy hívta, ahogy akarta.

Most viszont minden megváltozik, a Disney ugyanis hivatalosan is átnevezte a Slave I-et.

Az új név egyébként – amivel sokan nagyon nem lesznek kibékülve – a Marvel egyik kanonikus képregénysorozatából, a Star Wars: A fejvadászok háborúja első számából eredeztethető. A képregény története a Birodalom Visszavág és a Jedi Visszatér között játszódik, és nagyjából az összes fejvadász feltűnik benne, akik Han Solora vadásztak Boba mellett. Emiatt a Marvel több borítót is készített, melyeken ezek a fejvadászok láthatóak az űrhajóik társaságában.

Boba Fett’s ship name changed from Slave-1 officially

Kép: SlashGear

Ezeken a borítókon néhány írás is feltűnik, természetesen a galaktikus közös nyelven, amit néhány rajongó szépen át is fordított angolra. Így pedig sikeresen kiolvasták a fejvadászok hajóinak fantázianeveit is, melyeket aztán a Disney sajtóközleménye is megerősített.

Dengaré például a ‘The Punishing One (Büntető), IG-88-é az IG-2000, Valance Beilerté a ‘The Broken Wing’ (Törött Szárny), Zuckussé a ‘The Mist Hunter’ (Ködvadász), Bosské pedig a ‘The Hound’s Tooth’ (Véreb foga). 

Boba Fett hajóját ez alapján a továbbiakban Firespray-nek kell hívni.

A név először összezavarta a rajongókat, ugyanis a Firespray már korábban is feltűnt, de akkor csak mint a hajó gyártási típusaként. Most azonban kiderült, hogy sem Jango, sem Boba nem gondolta túl a dolgot, és simán csak Firespray-nek keresztelték.

Ezzel azonban nagyon sok rajongónál kiborítják a bilit, sokak számára ugyanis ez az űrhajó szent és sérthetetlen – hiszen több mint negyven évvel ezelőtt így vált a Csillagok Háborújának egyik legikonikusabb járműjévé, amivel kategóriájában csak a Millennium Falcon kelhet versenyre.

A Disney által átvett kánonban a továbbiakban tehát nem létezik a Slave I, Boba Fett űrhajóját 41 év után immáron úgy hívják, hogy Firespray.

via – SlashGear, GamingBible

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×