Az Nvidia nem hisz abban, hogy hamarosan megoldódik a globális videokártya-készlethiány.

Milyen érdekes, hogy néhány hónappal ezelőtt a gyártók még bizakodók voltak, a GPU árak csökkenésével és a COVID korlátozások feloldásával mindenki elkezdett fellélegezni. Azonban, aki arra számít, hogy videokártya-fronton visszaáll minden a rendes kerékvágásba, annak még sokat kell várnia. Legalábbis az Nvidia szerint. Bár az AMD vezérigazgatója szerint 2022-ben már enyhül a chiphiány,

az Nvidia nem ilyen bizakodó.

Az Nvidia ugyanis a napokban tette nyilvánossá pénzügyi beszámolóját, amiből kiderült, hogy Jen-Hsun (JensenHuang  az Nvidia vállalatának elnök vezérigazgatója nem ilyen optimista. A neten is elérhető beszámoló szerint nem valószínű, hogy olyan sok videokártyához jutnánk jövőre.

„Arra számítunk, hogy 2022-ben is szűkös készlet várható a GPU-piacon” – mondta.

Természetesen ez nagyon jót tesz a gyártóknak, hiszen bár szűkös a készlet, nagyon nagy igény van a gyártó termékeire. A vállalat 6,5 milliárdos bevételt és el az év második negyedévében, ebből 3 milliárd a gaminghez köthető.

Érdekesség, hogy közben a kifejezetten bányászoknak készült kártyák valahogy nem érnek el olyan eredményt, ami a cég szerint annak tudható be, hogy kissé enyhült a kriptoláz. Persze az is lehet, hogy a bányászok csupán más kártyákat használnak, megkerülve a korlátozást.
https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×