2021 márciusában az EA megígérte, hogy végére jár a belülről indult feketepiaci fiaskónak. Eközben eltelt szűk fél év…

„A hallgatás válaszokat keres” – hangzik el a Derrick c. filmben. Amikor a Icon Black Market esetére gondolunk, ez juthat eszünkbe. Talán emlékeztek még arra, amikor 2021 tavaszán napvilágot látott, hogy az EA bizonyos dolgozói a legritkább, Marketen nehezen (vagy egyáltalán nem) kapható FIFA játékosok kártyáiért – az adatbázis elérésével – kérnek komoly összegeket, majd „sikeres üzletkötés” után

a vevő accountjára helyezik a megvásárolt játékosokat.

„Emlékeztek, amikor az EA az „Icon Black Market” kapcsán friss híreket ígért nekünk? Több mint 5 hónappal később még mindig nincs semmi fejlemény” – írta egy felhasználó a Redditen. Teljesen jogosan.

‘Member when we EA promised us updates about “Icon Black Market”? Over 5 months later there is still no update from FIFA

 

Az eset természetesen nagy port kavart, hiszen így számos játékos az EA belső berkeiből juthattak különleges lapokhoz, ami persze tisztességtelen másokkal szemben. A botrány után nem sokkal persze vizsgálat indult, ám azóta sem hallottunk az ügyről többet.

A jelenség segítségével egyébként a játékosoknak nincs szüksége a Coin farmolásra, packek nyitogatására és a marketet sem kell bújni, hogy van-e esély snipe-olásra. Több profi játékos elmondása és bizonyítékai alapján az EA vizsgálódni kezdett az ügyben, hogy ne kerüljenek nagyon mélyre ebben a szituációban.

A jelen:

Eltelt lassan fél év, válasz nincs. És gyanús, hogy az Icon Black Market továbbra is él és virul. Ami a FIFA 22 érkezésére való tekintettel egyre inkább aggasztó. Az EA hallgat, de a kérdés továbbra is ugyanaz.

Mikor lesz megoldás az ügyben? Vagy mikor szolgál az EA friss információkkal? Ez lesz FIFA 22-ben is?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×