A Fortnite új Impostors módja nagyon-nagyon ismerősnek tűnik, és az Among Us fejlesztői ennek nem örülnek túlságosan.

Milyen érdekes, hogy az utóbbi időben az Epic Games nem először néz szembe furcsa ügyekkel, melyek más cégeket is érintenek. Lassan egy éve zajlik már az Epic vs Apple per, aminek következtében a Fortnite több esetben hátrányba került, különösen a mobilplatformokon.

Most egy új játékmód miatt néz szembe az Epic a haragosokkal.

 

Történt ugyanis, hogy nemrég megjelent a Fortnite új játékmódja, az Impostors, mely lényegében teljesen olyan, mint a tavaly népszerűvé vált Among Us. A játékmenetet gondolom senkinek nem kell bemutatni, a játékosok között van egy imposztor, a többieknek pedig a gyilkosságokból kell rájönnie, hogy ki lehet az.

Dolgozzatok össze, hogy kiderítsétek, ki az, aki ügynöknek álcázza magát, de ne bízz senkiben, bárki lehet a csaló. Ha találsz valamit, jelentsd” – olvasható az Epic oldalán. Természetesen ugyanúgy van kiszavazás, és minden, amit amúgy megtalálunk az Among Us-ban is. Igen, a pályák is igen hasonlók.

 

Sokan látják, hogy egyértelműen az Innersloth játékának lemásolásáról van szó, ami miatt több játékos aggodalmát fejezte ki. Az Innersloth azonban nem rendelkezik a játékmód szabadalmi jogával, szóval elvileg bárki csinálhat ilyen játékot. Sokan viszont csalódtak az Epic-ben, már csak azért is, mert az Epic szívesen dolgozik együtt más fejlesztőkkel, de nem ilyen módon.

„Nem sokat tweeteltem mostanában, mert nagyon keményen dolgoztam az Among Us tartalmakon. Szóval furcsa érzés, hogy emiatt kénytelen vagyok ismét tweetelni. Sértődött vagyok” – írta az Innersloth társalapítója a Twitteren.

Te mit szólsz Epic Games lépéséhez?

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×