Állítólag sok angol őriz szép emlékeket arról, mikor gyerekkorában a nagymamánál vagy a haverokkal ivás közben játszották.

Hihetetlen, hogy a legtöbb társasjátékosnál manapság már konkrétan szitokszónak számító Monopolynak mekkora respektje van még mindig. Most épp egy étterem nyílt Londonban a bűnös társas tematikájára.

A The Top Hat nevű egységben összesen 110 vendéget tudnak kiszolgálni. A boxok, ahova a ̶j̶á̶t̶é̶k̶o̶s̶o̶k̶ vendégek be tudják fészkelni magukat, élénkvörös színűek, akárcsak a játékban lévő hotelé. Az mondjuk jó, ötletes és környezetvédő, hogy a boxokon kívül olyan metróvonal kocsijainak üléseit hasznosították újra, amik a Monopolyban szerepelnek. A Piccadilly és a Northern Underground átalakított székeibe süppedve nyilván mindenki a régi, jó hangulatú monopolys esték hangulatát fogja átélni.

Ahogy az egyik étteremvezető, Joseph Smith merengett és lelkesedett:

Sokan szép emlékeket őrzünk azokból az időkről, mikor ezt az ikonikus játékot játszottuk, legyen az gyerekkorunkban a nagyszülőknél, majd már felnőttként a barátainknál ivás közben felnőttként. Vannak, akiknek a Monopoly londoni verziója volt az első élménye ebben a gyönyörű városban.

De az étlap nem monopolys, csak a berendezés. Mivel alapvetően a Top Hat egy kifejezetten a londoni életérzésre rámenő kajálda, tradicionális brit fogások vannak az étlapon. Annyi azért belefért, hogy a Szerencsekártya rendelésével is a vendégek egy meglepetésitalt kapnak. Aztán annyi monopolys dolog van még, hogy míg az ételünkre várakozunk, kapunk Monopoly Deal-kártyákat, melyekkel elüthetjük az időt, amíg megfőznek nekünk.

Szerintünk viszont sokkal izgalmasabb lenne például egy, a Fallout Shelter társasjáték tematikájára kialakított étterem…

Megérkeztek a gémer társasjátékok a shopba – Fallout Shelter, Unmatched, Vörös lázadás

×