Egy olyan világban, ahol garantált lenne, hogy milyen gyakorisággal és megközelítőleg hány pack kinyitásával kapunk használható játékost a FIFA-ban, kevesebb playernek lenne álmatlan éjszakája.

Bizonyára sokatoknál előfordult már, hogy például FIFA Point vásárlást követően megvetted a sokadik Jumbo Rare Players Packot, vagy Ultimate Packot. A kinyitás után aztán a legmagasabb ratinggel rendelkező kártya ez, vagy ehhez hasonló volt:

Meglátva ezt, valószínűleg a következő érzések fogtak el:

Ez egy teljesen érthető és jogos érzés, hiszen rengeteg olyan sztoriról hallottunk, hallottatok már akár híresebb játékosok esetében, akár csak a közvetlen közeletekben. Valaki többször is nagybevásárlást tartott FIFA Pointból, vagy nagy mennyiségű Coint farmolt össze és packokat vásárolt nagy számban, majd a kinyitásuk után sok esetben csak 1-2 walkout és nagyon ritkán maximum 1 speciális kártya volt a termés, a többi pedig rare vagy board játékos.

Ezt a problémát a HEARTSTONE nevű nagy sikerű kártyajáték esetében könnyen kiküszöbölték. A játékban jelen van az úgynevezett „Pity Timer”, ami garantálja a csomagok nyitásának megfelelően a ritka és speciális kártyák dobási esélyét. Például, RARE, vagy annál jobb kártyát 1 pack vásárlásával is hozzá lehet jutni, EPIC kártyából 5 csomagon belül átlagosan 1 fordulhat elő, a LEGENDARY kártyára pedig 20 csomag kinyitásával van esély, átlagosan 1 darab esik.

Sőt, 40 packból garantáltan lesz egy Legendary, ez nem átlag, hanem a fejlesztők garantálják!

Így nem árulnak zsákbamacskát, kiszámíthatóbb, hogy mennyi csomagra van szükség, hogy bármi értelmeset, használhatót nyisson valaki. Sajnos az EA felé az elmúlt időszakban rengetegszer érkezett ezzel kapcsolatban panasz, sokan fejezték ki különböző felületeken felháborodásukat, hogy a játékosok – bizonyos eseteknél – óriási összegekért vásároltak FIFA Pointot, egy Icon, vagy egy TOTY/TOTS játékos megszerzése érdekében, majd szomorúan vették tudomásul, hogy ismét

„nem úgy dobta a gép”.

Mennyivel kiszámíthatóbb és barátságosabb lenne, ha a FIFA esetében is behoznák ezt a Pity Timert?

Véleményem szerint kevesebben pártolnának el emiatt a játéktól, sokkal több sikerélménye lehetne a játékosoknak, nem pedig a sokadszorra is a kudarc, hogy ismét rengeteg időbe, energiába, adott esetben pénzbe került, de mégsem jött össze. Gondoljunk csak bele, milyen lenne, ha TOTY idején mindenkinek lehetősége lenne arra, hogy 2-3 db Jumbo Rare Players Pack megvásárlása esetén az egyikben garantált lenne átlagosan 1 db Team Of The Year játékos, vagy akár egy Icon. Természetesen ez minden pack-típus esetében működőképes lehetne, persze más számokkal.

Mit gondoltok? Szerintetek változtatna ez a játék élményén? Szükséges lehetne behozni, vagy meg lehet elégedni azzal, hogy most, a játék késői szakaszában, egy megnövelt dobási eséllyel – talán – összeáll egy olyan csapat, amire sokan a játék kezdete óta várnak?

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×