Bár eddig úgy tűnt, hogy a svéd járványügyi szabályozások miatt nem léphetnek be a játékosok és az edzők az országba, most mégis zöld utat kaptak.

Igen furcsán alakult az idei CS:GO Major helyzete, miután a svéd kormány tervei szerint egészen 2022. január végéig szerette volna meghosszabítani a helyi járványügyi korlátozásokat. Ugyanekkor ez azt eredményezte volna, hogy a külföldről beutazó CS:GO edzők és játékosok nem mehettek volna be az országba,

és nem vehettek volna részt a Stockholmi CS:GO Major 2021-en.

Természetesen ezzel nem a szervezők is arra kényszerültek, hogy átgondolják annak lehetőségét, hogy esetleg elmarad a CS:GO Major, ám úgy tűnik, ez nem történik meg. Ahogy arról a svéd Expressen is beszámolt, a korlátozásokat bizonyos szempontból feloldották, így a játékosok beutazhatnak az országba.

„Azt szeretnénk, hogy az e-sportolókat ugyanúgy kezeljék, mint más élsportolókat” – mondta korábban Mikael Damberg belügyminiszter.

Ez tehát azt jelenti, hogy a svédországi utazási tilalom változása lehetővé teszi, hogy az esport sztárjai beutazzanak az országba. Így tehát a CS:GO Major, amelyet idén ősszel tartanak Stockholmban, valóban megvalósulhat. Ez azért nagy szó, mert nem is olyan rég Svédország elveszítette a Dota 2 The International tornát. Arról nem is beszélve, hogy a CS:GO Majort már két éve nem tartották meg a járvány miatt, és a beutazási törvények miatt ismét veszélybe került.

A Svédországba utazó játékosoknak viszont negatív Covid-tesztet kell bemutatniuk, amikor megérkeznek.

A CS:GO Majornak már csak egy akadálya van. A szervező PLG azt követeli, hogy a legyen engedélyezve, hogy közönség is bemehessen az Avicii Arénába a torna ideje alatt. A közönségkorlátozásról szeptember 15-én várható döntés.

A Major a tervek szerint október 23 és november 7 között zajlik majd.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×