Zölden világító UFO-t láttak a kanadai légtérben, amit a kanadai hatóság nem igazán vert nagy dobra, az amerikaiak mégis elkezdtek vizsgálódni.

Az utóbbi időben egészen nagy hangsúlyt fektetnek kormányzati szinteken is az UFO-észlelésekre, vagyis az azonosítatlan repülő tárgyak alaposabb vizsgálatára. Mindezt a Pentagon által június végén közzétett dokumentációnak köszönhetően, melyben ha részletesen nem is, de elismerték, hogy számos olyan eset volt, melyeket semmilyen ismert technológiával sem tudtak magyarázni.

Most viszont egy újabb rejtélyes esetről számoltak be, amire ezúttal nem az amerikai légtérben, hanem Kanada fölött lettek figyelmesek. Az ismeretlen jelenség érdekessége, hogy nem egy, hanem két egymástól független repülőgépről – egy CFB Trenton bázis és a németországi Köln között közlekedő katonai gépről, és egy Bostonból Amszterdamba tartó utasszállítóról is jelentették.

Mindkét beszámoló teljesen egybefügg: július 30-án a repülőkön tartózkodók egy fényes zöld repülő tárgyra lettek figyelmesek a a Québec és Új-Fundland közötti nyílt vízszakasz körül. A rejtélyes valami hirtelen a felhők közé repült, majd szőrén szálán eltűnt.

Az UFO szerencsére semmilyen fennakadást-zavart nem okozott a műszerekben, szimplán csak megjelent, majd továbbállt.

Az esetről ennél több információt nem osztottak meg, ami eredetileg augusztus 11-én lett publikálva a CADORS-ban, vagyis a kanadai kormány repülési incidensek archívumában. Míg a kanadai kormány túlzottan nem tulajdonít nagy jelentőséget az incidensnek, az amerikaiak figyelmét azonban felkeltették, akik vizsgálják az ügyet.

Az utasszállítóért felelős  kanadai KLM légitársaság szóvivője szerint az eset nem szorul kivizsgálásra, mivel a repülő tárgy nem veszélyeztette a gépen tartózkodókat, és nem volt semmilyen hatással a gép működésére. Szerinte a pilóták jelentése csak arról szól, hogy láttak valamit, amit akkor nem tudtak magyarázni.

Az eset azonban még tovább sürgetheti annak a rendszernek a felállítását, mellyel kifejezetten az ilyen megmagyarázhatatlan eseteket szűrnék és vizsgálnák – és amiben kulcsszerepe lenne egy öntanuló mesterséges intelligenciának.

via – Vice | A borítókép illusztráció

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×