A NATO emberei a menekülés előtt az értékes információkat tartalmazó gépeket teljesen megsemmisítették, hogy a tálibok ne jussanak értékes információkhoz.

Mint ahogyan már sokan értesülhettetek róla, Afganisztánban a tálib haderő alig egy hét leforgása alatt teljesen átvette a hatalmat az közel-keleti ország felett. Ennek nyomán a nyugati erők megkezdték a kivonulást, próbálva minden olyan embert kimenekíteni, akik félnek a tálib megtorlástól.

A kivonulás során azonban a NATO szinte mindent próbál megsemmisíteni, amit nem tudnak magukkal vinni, és amelyekről úgy vélik, hogy fontos információkkal szolgálhatnak a tálibok számára. Itt elsősorban és nyilvánvalóan a számítógépeket és az azon tárolt dokumentumokat kell érteni, így konkrétan mint a filmekben, halomra hányva verték szét őket.

A megmaradt roncsokat azonban még volt idő a kukába dobni, amiről a The Sun helyszíni tudósítója egy rövidebb, de annál erősebb videót készített. A felvételt a NATO kabuli épülete körül rögzítette, nem sokkal a tálib hatalomátvételt követően.

Ebből aligha fognak bármit is használni a tálibok:

Megdöbbentő képsorok, melyek ugyan aligha hasonlíthatóak az ott élők személyes tapasztalataihoz és félelmeikhez, a helyzetet talán megfelelően szimbolizálja;

Ami ott volt, amit ott felépítettek, annak most mind vége…

Legalábbis ettől tartanak azok, akik ott élnek, vagy éltek, de most menekülni kényszerülnek. Hogy mi történik Afganisztánban ezek után, még nem tudni, de a tálib kommunikáció próbál mindenkit nyugtatni, sokan azonban a több évtizedes tapasztalataik alapján egyáltalán nem bíznak bennük, és a legrosszabbra számítanak: a radikális iszlámra.

via – The Sun, NY Post

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×