A Ubisoft legfrissebb bemutatójában végre láthatjuk, hogy hogyan működik majd az új eszköz, és meg is vitathatjuk aggályainkat.

Ma reggel alaposan beszámoltunk róla, hogy a Ubisoft milyen szintű frissítésre készül a Rainbow Six: Siege Y6S3-as frissítésével. Miután ezeket a változások átfutottátok, most érdemes az új operátor, Osa eszközével foglalkozni, ami valószínűleg sokatokban kérdéseket vet fel. Semmi baj, bennem is, mivel egyelőre nem tudom elképzelni, miért előnyös ez a gyakorlatban.

Íme Osa letehető, kilőhető, átlátszó, támadó üvegpajzsa, az Osa Talon-8.

„Az átlátszó és golyóálló Talon-8 pajzs a padlón vagy ablakkereten is elhelyezhető, látómezőt biztosítva.”

Ahogy azt egy korábbi leleplező videóból is láthattuk, Osa eszköze egy átlátszó üveg, mely támadóként illeszthető be az ablakokba, illetve az ajtókeretekbe is. Ez lehetőséget terem arra, hogy támadóként is megvédjük magunkat a bentről érkező támadásoktól, lövésektől, illetve az épületből kiugráló játékosoktól.

  • Gadget: Talon-8 Shield (2 darab)

    • Golyóálló, átlátszó gadget. A pajzsot lerakhatjuk az ablakokban, ajtókban vagy egyszerűen a padlóra is.

    • A hátoldalán találunk egy kis kannát, melyet berobbantva elpusztíthatjuk a pajzsot.

    • Bizonyos szintű védelmet nyújt hordozás közben is Osanak

    • Melee sebzéssel összetörhető, elpusztítható

 

A legutóbbi frissítési jegyzet viszont azt is bemutatja, hogy pontosan hogyan működik a rendszer.

Megvédeni a plantelőket

Mivel a pajzs nem csak az ablakokba és ajtókeretekbe illeszthető be, hanem bárhová le lehet tenni, egy nagyon OP lehető pajzsnak számít. Ezzel gyakorlatilag támadóként lesz lehetőségünk megvédeni azokat, akik plantelik a defusert. Fontos, hogy a pajzsot nem lehet úgy használni, mint ahogy azt Montagne vagy Blitz teszi. Vagyis nem hordja maga előtt, vagy a hátán.

Van módja annak, hogy az üveget kiüssük, a pajzsot megsemmisítsük.

Ahogy fenti is olvasható a pajzs elpusztítható közvetlen sebzéssel, illetve a kis kanna kilövésével. Használata azért is nagyon nehéz, mert ha Osa a pajzs kihasználása előtt hal meg, akkor jelentős hátrányba kerül a csapat. Persze ez talán mindenkire igaz. Érdemes talán tehát minél előbb feltenni.

Aggodalmak

Megmondom őszintén, értem, hogy mit akartak ebből kihozni a fejlesztők, de közben több dolog miatt aggódom. Tegyük fel támadóként oda megyek egy ablakkerethez, vagy ajtóhoz és szépen elkezdem felrakni Osa pajzsát. Van egy olyan érzésem, hogy a védő operátorok hatszor lelőnek, mire ezt megteszem. Persze feltehetem oda, hol nincs éppen védő, de ha nem ott tartózkodnak, akkor mi értelme?

A letehető pajzs jóval átlátszóbb, mint a védőké, tehát egyfajta igazságtalanságot is vélek felfedezni, ám jó hír, hogy elpusztítható. Abban viszont biztos vagyok, hogy a plant így nagyon könnyű lesz.

A másik aggodalmam pont az, hogy ha lerakok egy pajzsot az ablakba, akkor be tudok simán ugrani, annak ellenére, hogy ott van? Ajtókeretnél és simán lerakva értem, hogy át lehet ugrani, de az ablakban is? Elég fura szitu lenne, ha plantelni kell és az ablakban elhelyezett pajzs miatt nem lehet beugrani.

Hát, ember legyen a talpán, aki olyan bátor, hogy a falon, kötélen lógva pajzsot rak az ablakba, miközben a védők minden egyes pixelt figyelnek. Hajrá!

Osa egyébként a Crystal Guard frissítéssel lesz elérhető, de augusztus 18 -án a tesztszerveren már kipróbálható lesz.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×