Az is lehet, hogy az idegenek így adják a tudtunkra, hogy ők is nagy rajongói a sárga zabagép Pac-Mannek. Meg az is lehet, hogy valaki csak vicceskedni próbált.

A repcét a világ szinte majdnem minden tájékán termesztik, de leginkább a mérsékelt éghajlati övben jellemző. Emiatt Magyarországon és a környező országokban is elterjedt az ipari termesztése, így számos területen találunk már messziről sárgálló, óriási repceföldeket, melyek virágzásukkor egészen különleges látványban pompáznak.

Ekkor egyébként jellemző is, hogy néhányan elmennek ezekre a helyekre, és a virágzó mezőségben készítenek néhány hangulatos Insta-kompatibilis képet, ezen túl viszont inkább olajat készítenek a nővényből. Egy vicces kedvű valaki azonban az előző két felhasználási mód után egy harmadikat mutatott be, amit látván én egy gamer ufonautára gyanakszom.

A második tippem legalábbis ez lenne, egy ismeretlen személy ugyanis egy Pac-Man fejet vágott a csehországi Rovné nevű falu mellett terülő többhektáros repceföldbe.

A szóban forgó repcepac-man | Kép Policie.cz – Ujszo

A dolgot még május végén jelentették a helyi hatóságok, amiről a ujszo.com számolt be. Az elkövetőt elméletileg azóta is keresik, ezidáig viszont nem sikerült a nyomába eredni, pedig komoly károkat okozott ezzel a helyi mezőgazdaságnak.

A hét hektáros területen az elkövető körülbelül 350 ezer cseh koronának, körülbelül 13 800 euró – közel 5 millió forintnak megfelelő kárt okozott.

borítókép: heigh of field – Repceföldi árnyékgyilkosság – Model: Nagy Evelin

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×