Újabb sikeres videójáték kap ígéretes társasjáték-változatot.

A PSC Games bejelentése szerint még idén megy a Kickstarterre a játék, és jövőre meg is jelenik. A Sega és a Creative Assembly együttműködésével készülő játék az ígéret szerint „könnyedén” teszi asztalra a kijelzőről a videójátékos mechanikákat.

A négy játékosnak készülő dobozból az időszámításunk előtti 250-től 50-ig terjedő időszakban játszhatunk: egyvalaki Rómából, egy másik játékos Karthágóból, egy Görögországból, egy pedig Gallia-Germániából kiindulva akarja meghódítani az akkori ismert (legalábbis az akkor itt élők által ismert) világot. A kiadó közleménye szerint kevesebb mint három óra lesz a játékidő, de ez mindig több, mint amennyit a kiadó ígér; mindenesetre ez a közel három óra is elég összetett játékmenetet feltételez.

A tervezést a többszörösen díjazott wargame-mester Simon Hallra bízták, és ha még idén Kickstarterre akarják vinni, szinte neki már nagyjából végeznie is kellett vele. Aki mindenről szeretne mihamarabb értesülni, itt tud feliratkozni a hírlevélre.

Természetesen nagyon odateszik majd a miniket, melyek a Creative Assembly Total: Rome Remastered grafikái alapján készülnek majd. Will Townshend, a PSC Games tulajdonosa így beszélt a projektről:

„Nagy rajongója vagyok a Total War: Rome-nak, és egyértelműnek tűnt, hogy Simon Hallt kell felkérni, hogy készítsen el a társasjáték-változatot. Miután már játszottam a prototípussal, bátran állíthatom, hogy bárki, aki rajong a Total War: Rome-ért, vagy akár az egész Total War sorozatért, a hadijátékokért, vagy csak az ókori történelemnek ezen korszakáért, nagy élményben lesz része! Nagy élmény lesz összeülni a barátokkal, hogy kiderüljön, kié lesz a legnagyobb birodalom, és ki roppan össze a nyomás alatt.”

Maga Simon Hall, aki maga is hatalmas rajongója a videójátéknak, így fogalmazott:

„A játékom tele van gazdag döntési helyzetek kínálkoznak a játékos számára, ugyanakkor minden mechanikája egyszerű. Remélem, hogy ennek az egyensúlynak a megteremtésével a Total War-rajongók is szeretni fogják, de a társasjátékosok és a pc-s játékosok számára is vonzó lesz.”

×