A GTA 5 majdnem egymilliárd dollárt termelt a Rockstar számára 2020-ban, ami napi szinten szintén elképesztő összeget jelent.

Bármennyire is furcsa, már 8 éve annak, hogy megjelent a GTA 5. Sokakban felmerül a kérdés, hogy ha ennyire sikeres a játék, akkor miért nem leplezték még le a következő címet? Igaz, sokan várják már a GTA 6-ot, de talán pont a GTA 5 sikere miatt késleltetik a következő játékot, hiszen a bevételek arról árulkodnak, hogy

a GTA 5 még mindig kiváló bevételi forrást jelent a kiadónak.

Most kiderült: 8 évvel a megjelenés után a GTA 5 még mindig naponta 2,5 millió dolláros bevételt jelent a Rockstar Games számára – írja a TheGamer. A 2,5 millió dollár egyébként nagyjából 740 millió forintot jelent.

A GTA 5 igazi túlélőnek és nagyágyúnak számít a játékpiacon. Megjelenése óta több konzolgeneráció került a piacra, és még most is hatalmas siker, miközben épp készülnek a next gen frissítések. Ha kell tehát bizonyíték arra, hogy a Rockstar miért nem akarja még lecserélni a GTA 6-ra, akkor az ez. A fenti adatokat egyébként a NetBet tanulmányából lehet tudni, akik alaposan megvizsgálták az adatokat.

A GTA 5 összesen 911 millió dollár bevételt termelt 2020-ban. Ez 53,11%-os növekedést jelent ahhoz képest, hogy 2019-ben mennyit költöttek az emberek a GTA 5-re és a GTA Online-ra. Nyilvánvaló tehát, hogy sokat nyomott a latba a világjárvány.

Ha lebontjuk a napi 2.5 millió dollárt, az azt jelenti, hogy percenként 1733 dollárt, nagyjából 517 ezer forintot keres a Rockstar. Valószínűleg a 2021 még nagyobb év lesz a GTA 5 számára az év végére. A GTA Online-t már számos nagy frissítés érte, köztük a Los Santos Tuners frissítése.

Persze a legnagyobb dobás a fent említett next gen verzió lesz, 4k, 60 fps támogatással. Na, meg persze jönnek majd a korábbi GTA-k remastered verziói is.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×