Szerencsére nem egy játékhoz készített csalásról van szó, sokkal inkább egy life hack, amivel úgy lőhetünk íjjal pontosan a cél közepébe, hogy oda sem kell néznünk.

Nem gondoltam volna, hogy valaha le fogom majd írni, de egészen zseniális aimbotot készített egy roppant tehetséges mérnök. Szerencsére a Shane Wighton nevű youtuber által készített automatikus célzást nem egy online kompetitív játékhoz találta ki – mondjuk van belőlük már így is bőven.

A Stuff Made Here nevű Youtube csatornán tevékenykedő fiatal feltaláló ugyanis a valóságba implementálta a tisztes játékosok élményét megkeserítő koncepciót. Pontosabban egy íjhoz, amivel így konkrétan úgy is képes eltalálni a célpontot, hogy még csak oda sem néz.

Ijesztően hangzik? Nos, egy kicsit tényleg az.

Természetesen egy ideje már léteznek automatikusan célzó, illetve célzást segítő rendszerek, de személy szerint olyat még nem láttam, amelyet nem csak hogy házilag barkácsolták össze, de egy íjjal is tökéletesen működik. A nyilak kilövésével ugyanis több probléma is felmerülhet, mint például a szélirány, a nyílvesszők esése, vagy az időzítés. Emiatt egy olyan rendszert kellett kreálnia, amely mindezekkel egyszerre és összehangoltan képes működni.

Ehhez több szerkezetet hívott segítségül; az egyet az íjhoz, egy másikat az alkarjához erősítette – a mozgás és a célzás kalibrációjáért, míg egy harmadik a feszítő kezében van a húrba akasztva – ez pedig a tökéletes időzítésért felel. Mindezeken túl szüksége volt olyan kamerákra is, melyek képesek lekövetni bizonyos dolgokat – esetünkben néhány golyót, melyeket a célpontra és az íjra szerelt. Ezután egy olyan programot írt rájuk, ami a tökéletesnél is jobban be tudja mérni a célpontot, és voilá, home made auto-aim.

Mindezt persze Shane sokkal jobban elmagyarázza a videójában, melyben a készítésének részletein túl a működésébe is betekintést enged. Mint ahogyan alább is látható lesz, a technológia nem igazán használható például vadászathoz, mindenesetre egészen ígéretes egy projekt, aminek elméletileg lesz majd egy sokkal jobban működő 2.0-ás verziója is.

 

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×