Aki azt hitte, hogy az új videokártyák sokáig maradnak a boltok polcain, az nagyot tévedett.

Természetesen a gyártók szeretnek azzal trükközni, hogy az új termékek megjelenése napján kis készletet tesznek elérhetővé, hogy a vásárlók garantáltan elkapkodják mindenhonnan, jelezve, hogy a termékre óriási igény van és sikeres. Persze erre nem nagy szükség van akkor, amikor amúgy sem lehet hozzájutni a videokártyákhoz, az utóbbi évben tapasztalható készlethiány és bányászőrület miatt.

A most megjelent AMD RX 6600 XT a gamereknek készült, nem csoda, hogy máris készlethiány van.

Az AMD egyébként jó fej akart lenni, és olyan kártyát dobott a piacra, ami a hétköznapi gamereket célozza meg. Azokat, akiket nem a 4k és nem a ray tracing vonz, hanem az, hogy 1080p-ben élvezzék a játékokat, szabadon. Ezt tükzöri a viszonylag elfogadható 170 dolláros ár is, ami nagyjából 110 ezer forint.

Legalábbis ez volt a terv, de nem ilyen világot élünk

Friss jelentések szerint a kártya az Egyesült Államokban alapból kevés helyre jutott el, az ára pedig nem az ajánlott fogyasztói ár lett. Máris 500 dollárért kínálták, tudva, hogy így is elviszik. Ha megnézzük a Google hirdetéseket, Magyarországon is hasonló a helyzet. Van, ahol dupla áron kínálják a kártyát, ha egyáltalán még lehet kapni.

Gondolom senkinek sem meglepő, hogy ha nem a gamerek, akkor a bányászok fogják ilyen áron felvásárolni a készleteket.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×