Egészen különleges videojátékos világrekordot állított fel egy magyar játékos, akinek eredményét még a Guinness is jegyzi.

Mi magyarok, egészen sok területen kimagasló tehetségekkel vagyunk körülvéve. Elég csak a Bitcoin magyar vonatkozására, a magyar fotós világszinten is kiemelkedő sikereire, a magyar diák óriási nemzetközi matematikai győzelmére, a magyar Quake-királynőre, az Fnatic magyar csoda-edzőjére, vagy akár a magyar Minecraft speedrun világrekordra gondolnunk.

A sort nyilván még nagyon-nagyon sokáig lehetne folytatni, mígnem elérkezünk a legfrissebb magyar sikerhez, amely egyenesen a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. A világraszóló rekordot Csépe Szabolcs – játékosnevén GrassHopper állította fel, méghozzá egy manapság már nem túl népszerű játékkal, a 2007-ben megjelent PlayStation 2-es Naruto Shippuden: Narutimetto Akuseru 2-vel, vagyis az Ultimate Ninja 5-tel – írta a GameStar.

Leghosszabb NARUTO Videojátékos Maraton

Ezt a Guinness-rekordot tudhatja magáénak Szabolcs, aki a Guinness által megszabott szigorú és ellenőrzött körülmények között egyhuzamban 28 órán, 11 percen és 32 másodpercen keresztül játszott az Ultimate Ninja 5-tel. A rekordkísérlettel még március 14-én próbálkozott meg, az igencsak elhúzódott eredményhirdetés miatt azonban csak júniusban vált hivatalossá, hogy a magyar játékos lett a világelső.

Kép: PlayStationCommunity.hu

„Egy nagyon régi álmom vált valóra ezzel! Az idei könyvben már nem szerepelhet ez a rekord – de ki tudja még, mit hoz a jövő?” – mondta GrassHopper a PlayStationCommunity.hu-nak adott interjújában. „Jó lenne nem csak a négy fal között, hanem akár rendezvényen is játszani, ha majd engedik ezt a körülmények….Vannak még ötleteim régi játékokkal, de ha Guinness-rekord a cél, akkor több hónappal előre meg kell tervezni mindent.”

A Leet szerkesztősége ezúton is gratulál Szabolcs óriási és különleges sikeréhez!

Szabolcs beszél egy kicsit a nagy rekordjáról:

 

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×