Egy ideig ne várjuk a boltok polcaira a VGA-t emberi áron.

Az elmúlt napokban járt le az AMD RX 6600 XT videókártyájának embargója. Tegnap már több teszt is érkezett a kártyával főszerepben, így már nagyjából belőhetjük, hogy hogyan viselkedik az egyes játékok alatt 1080p és 1440p felbontásokon. Ígéretes kártyának tűnt, főleg, hogy az AMD az MSRP-hez minél közelibb árakat ígért.

Nos, ez már meg is bukott, hiszen a kártyát minden idők leghatékonyabb bányász VGA-jának kiáltotta ki a miner közösség!

32 MH/s 55 watton? Kihagyhatatlan.

Szerda délután kezdett el keringeni a fenti táblázat Redditen. A második oszlopban az ETH bányászat közben elérhető hashrate-et olvashatjuk le, míg a harmadikban az ehhez tartozó fogyasztást. Az utolsó oszlopban PPW (MH/s érték osztva a fogyasztással) értéket, mely azt mutatja meg, hogy milyen hatékony is a kártya. Világosan leolvasható, hogy a fenti kártyák közül az RX 6600 XT szinte megalázza az egész mezőnyt, 55 watton 32 MH/s értéket mértek a bányászok. Persze ehhez kellett finomhangolás is, de a végeredmény magáért beszél.

32MH/s

Eddig nem preferálták a bányászok az AMD kártyáit, hiszen rosszabb teljesítménnyel rendelkeztek mint az NVIDIA Ampere GPU-ja, illetve a memóriabusz is hamarabb elfogyott. Nos, úgy tűnik a Navi 23 alapú RX 6600 XT-nél már ez sem probléma, a gyártó elkészítette a tökéletes bányászkártyát. 

Forrás: videocardz

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×