Nyerhetünk pár ezer forintot, ha türelmesek maradunk.

Úgy tűnik a hosszú, ínséges hónapok után ismét jó hírekkel jelentkezhetünk, már ami a hardverkomponensek árát illeti. A TrendForce jelentése bizakodásra adhat okot, ráadásul több termékkategóriában is kedvezőbb árakkal találkozhatunk majd a boltok polcain, ha minden jól alakul.

Leginkább a memória és a videókártya szegmensekben lesz érezhető a változás!

A nagy gyártók raktárai jelenleg kis túlzással élve szinte túlcsordulnak a különféle DRAM-októl. Kénytelenek lesznek előbb-utóbb túladni a felesleges készleteken, így pedig azt sem zárhatjuk ki, hogy hamarosan akár 5-10 százalékkal is bezuhanhatnak az árak.

Memóriából sosem elég

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért halmoztak fel ekkora készleteket a gyártók. A koronavírus első hullámai alatt hatalmas kereslet volt a DRAM-okra, így mindenki arra törekedett, hogy gond nélkül kiszolgálhassa ezeket az igényeket. Mostanra azonban megcsappant a kereslet, az utóbbi hetekben szinte nem is fogyott belőlük a piacon. A „normál” / RAM memóriamodulokon kívül a videókártyákon található GDDR chipek árát érintheti még a dolog, így nagy eséllyel a VGA áraknál is észrevehetünk majd egy kis mérséklődést, bár még így is messze leszünk a gyártók által megszabott, MSRP áraktól.

Terveztek gépbővítést vagy vásárlást a közeljövőben?

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×