A Poly Network nevű deFi platformot feltörték, a hackerek pedig elég szép summával távoztak.

A kriptovaluta az utóbbi időben eléggé hullámozó téma, sokan istenítik ezeket a valutákat a „lenyomozhatatlanságuk” és a decentralizált értékük miatt. De sokan utálják a kriptot, mert a COVID-19 miatt keletkezett készlethiány mellett a bányászok vásárolják meg az összes videókártyát, ezzel még tovább emelve az árakat.

Viszont mostanában egyre többet hallani a különböző kriptohackekről, ami azt jelenti, hogy sehol nem lehet biztonságban a pénzünk.

A Poly csapata Twitteren közölte, hogy a 600 millió dolláros vagyont nyúltak le a hackerek.

De itt válik érdekessé a dolog

A Sushiswap önjelölt „szuperkódolója”, Mudit Gupta leszólta a Poly Networköt, mondván, hogy a Poly hálózat „még csak nem is verifikálta a szerződéseiket Ethereumon, így macerás elemezni”. Egy tweet-sorozatban Gupta kifejtette: „Ez nem egy DeFi vagy okosszerződés hack volt, hanem egy hagyományos kulcs kompromittálódása a Poly Network által hozott felelőtlen tervezési döntésekkel kombinálva”.

 

Ezután több tweeten keresztül kritizálta a Poly Networkot, hogy mégis hogyan volt kivitelezhető ez a lopás. Utolsó tweetjében Gupta a UnderTheBreach-nek tweetelt, mondván: „Talán érdemes lenne utánanézni”. Az UnderTheBreach a Hudson Rock, egy kiberbűnözés elleni hírszerző cég társalapítója és technológiai igazgatója.

 

Mindenesetre sajnos valóban előfordulhat, hogy a nehezen megkeresett kriptovalutánkat egyszer csak lenyúlják a hackerek. Nemrég egyébként a Gigabyte adatbázisát törték fel, ellopva egy rakás bizalmas Intel és AMD dokumentumot

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

forrás: tweektown

×