Második esélyt sem adnak a cégeknek.

A Cisco AppDynamics még július végén publikálta az App Attention Index 2021 névre hallgató tanulmányát. Különösen érdekes lehet ez a felmérés manapság, hiszen a digitális tartalomfogyasztásra és szolgáltatásokra rendesen rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány.

Hamar kiderült, hogy a felhasználók kíméletlenül otthagyják a nem megfelelően működő alkalmazásokat!

Nincs könnyű dolguk az applikációk fejlesztőinek, hiszen a fogyasztók gyakorlatilag zéró toleranciát tanúsítanak a legkisebb hibákat megtapasztalva. Az ő szemszögükből lényegtelen, hogy külső tényező (lassú internet, egyéb szolgáltató hibája) vagy belső tényező (valóban rosszul megírt applikáció) miatt elégedetlenek, egyértelműen az alkalmazást és a mögötte álló céget teszik felelőssé. 

Pillanatnyi hibás működés? Máris repül a telefonról az alkalmazás!

A kutatásban résztvevők 72 százaléka úgy gondolja, hogy az adott cég/márka feladata a hibátlan szolgáltatás és működés biztosítása. 92 százalékuk pedig elvárja, hogy a szolgáltatás vagy alkalmazás mindig megbízhatóan és konzisztens teljesítménnyel fusson a készülékeiken. Ha ezt sikerül megugraniuk a cégeknek, akkor viszont nyert ügyük van, hiszen a járvány alatt sokkal lojálisabbak lettek az ügyfelek a ténylegesen megbízható alkalmazások és szolgáltatások iránt.

Nem marad lenyomat nélkül a világjárvány után ez a szektor sem. A válaszadók 73 százaléka úgy gondolja, hogy a korlátozások alatt igénybe vett digitális szolgáltatások nagy részét akkor is igénybe veszi, ha minden visszatér a normális kerékvágásba. Így különösen fontos, hogy a fejlesztők tényleg minél jobban törekedjenek a tökéletes működésre, mert a felhasználók nagyon kritikusak lettek az elmúlt években.

Te melyik alkalmazást törölted le legutóbb a telefonodról?
https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×