A FOV témája már régóta járja a különböző közösségi oldalakat, és hogy őszinte legyek, teljesen jogosan követelőznek a konzol-playerek.

A Warzone játékosok két különböző világban léteznek: vannak a konzolosok és a PC-sek. Most egy egyedi videó bemutatja az előbbi csoportot, mivel felnyitja a szemünket a PlayStation és Xbox játékosoknak, hogy

a FOV mennyire megváltoztatja a sebesség érzetet.

A látómező fontos szerepet játszik a videojátékokban, mivel hatással lehet mind a gyűjthető információkra, mind pedig arra, hogy hogyan érzékelünk dolgokat. A Warzone-ban ez egy felkapott témává vált, mivel a konzoljátékosok (beleértve a PS5 és Xbox Series X felhasználókat is) már hónapok óta követelik a FOV bevezetését a játékba.

A konzolos játékosokkal ellentétben, akik 80 FOV-ra vannak korlátozva, a PC-s játékosok egészen 120-ig tolhatják a FOV-ot. Ez nagyobb perifériás látást biztosít számukra az ellenségek észleléséhez, de a fegyvereket is úgy érezhetik, mintha kevesebb visszarúgásuk lenne.

Az egyik dolog, amit az alkalmi nézők észrevesznek, amikor a Warzone streamereket nézik, hogy az említett streamerek sokkal gyorsabbnak tűnnek. Ez szintén a FOV-nak tulajdonítható. Amint azt egy videó is tökéletesen szemlélteti, amelyet a Warzone subredditre tettek fel, a Field of View jelentősen befolyásolja a sebesség érzetet.

A videóban, amelyet eredetileg a ‘woahdude‘ subredditen tettek közzé, egy vonatvezető mutatja be az első személyű nézetét. A klip teljesen kinagyítva indul, és úgy tűnik, mintha a vonat elég gyorsan haladna. Aztán ahogy az objektív egyre beljebb tolódik, a sebesség érzése lelassul. Mire a legalacsonyabb FOV-értékkel teljesen befelé zoomol, olyan érzés, mintha a vonat lassított felvételbe mozogna a síneken.

You console players must feel so slow without your FOV sliders.. from CODWarzone

Számos hozzászólás szerint „ez tényleg perspektívába helyezi a dolgot„.

Továbbra sem világos, hogy a FOV Slider változása mikor érkezhet konzolra. Pedig úgy tűnik, igény az lenne rá.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/
forrás: dexerto

×