Úgy tűnik, hogy a hackerek most azzal fenyegetik az Intelt és AMD-t, hogy fontos információkat szivárogtatnak ki a netre.

Ahogy arról a napokban több oldal is beszámolt, az utóbbi időben jelentősen megnövekedett kibertámadások száma nem kerüli el a nagyvállalatokat sem. Nemrég a Gigabyte egyes support oldalai offline állapotba kerültek, ami egy zsarolóprogram-támadás eredménye. Egy hackercsoport azt állítja, hogy érzékeny adatok birtokában van és kész kiadni azokat, ha nem kapnak pénzt.

Állításuk szerint 112 gigabájtnyi ellopott fájlt tesznek közzé, beleértve bizalmas AMD és Intel dokumentumokat.

„Letöltöttünk 112 GB-ot, és készen állunk a közzétételre. Intel, AMD, American Megatrends. Források: newautobom.gigabyte.intra, git.ami.com.tw stb.” – írta egy üzenetben a hackercsoport.

Természetesen a dokumentumok között valószínűleg bizalmas adatok is szerepelnek, melyek veszélyeztetik a gyártók érdekeit. Érdemes megjegyezni, hogy az Intel még idén készül kiadni új Alder Lake processzorait. Az AMD eközben frissíti a Zen 3 sorozatot, jövőre pedig kiadja Zen 4 processzorát.

Állítások szerint a dolog mögött a RansomEXX hackercsoport áll, amelyet korábban Defray néven ismertek. A csoport sikeresen hajtott végre több zsarolóprogram-támadást korábban is.

Annak bizonyítására, hogy eltulajdonított fájlok birtokában vannak, a hackercsoport felvette a kapcsolatot a Gigabyte vezetőségével. Most szeretnének megállapodni, hogy a dokumentumok ne kerüljenek nyilvánosságra. Azt viszont nem lehet tudni, hogy a csoport mekkora összeget kér.

Csak egy példa: a múlt hónapban kiberbűnözők 50 millió dollárt próbáltak meg kicsikarni a világ legnagyobb olajtermelőjétől. Még májusban egy biztosítóiroda állítólag 40 millió dollárt fizetett az ellopott fájlok visszaszerzéséért.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×