A The Last of Us második részének egyik leggusztustalanabb ellenfelei eredetileg teljesen másképp néztek volna ki, mint amilyenre végül sikerültek.

A The Last of Us második részében egészen sokfajta csúfság szeretné a játékos életét kioltani, egyik-másik pedig emlékezetesebb is a „tucatzombinál” (igen, tudjuk, hogy nem zombik). Az egyik ilyen ocsmányság a Shambler, amelyik nem csak kifejezetten gusztustalanul néz ki, de különösen veszélyes is.

Az eredeti tervek szerint azonban teljesen máshogyan nézett volna ki. A Naughty Dog egyik vezető fejlesztője, Matthew Gallant – aki a harcok megtervezéséért és kivitelezéséért, illetve néhány ellenséget is ő tervezett meg – most megosztott néhány korai játékmenet felvételt, melyben láthatjuk, hogy a Shamblerek miként néztek ki.

A játékmenet egy évvel a megjelenés előttről, 2019-ből származik, amikor a TLOU2 a pre-alfa állapotba lépett. A Shamblerek itt még jobban hasonlítottak egy emberszerű lényre, annyi különbséggel, hogy a hátsó tájékukon egy nagy felfúvódott hólyagot láthatunk. Ez a hólyag pedig mérgező gázzal van tele, amit a lények azonnal szétrobbantanak, amint a játékos közelébe érnek, vagy ha a földre kerülnek. Ilyenkor pedig igencsak olyan, mintha robbanásszerűen belefinganának egyet a levegőbe…

 

A Shamblerek a megjelenésig tartó úton elég sokat változtak, mivel a fejlesztők szerint a végső verziójuk sokkal félelmetesebb és halálosabb lett, illetve jobban megfelelnek a háttérsztorijuknak és ezáltal jobban passzolnak a játékba is. A Shamblerek eredetileg az első részből is ismerős Bloaterek rokonai, de sokáig ki voltak téve nedvességnek és a páratartalomnak, ezért is találkozunk velük Seattle és Santa Barbara környékén.

via – TechClub, SVG

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×