A Take-Two legfrissebb üzleti tervei alapján nem úgy tűnik, hogy a Grand Theft Auto 3 remastered verzió megvalósul, legalábbis nem idén.

Természetesen amellett, hogy a GTA rajongók nagyon várják már a következő epizód bejelentését, és epekedve figyelik az újabb kiszivárgott információmorzsákat, néha hírt kapunk arról is, hogy egy-egy klasszikus részt új formában kapunk meg a franchise-ból. Nos, a Take-Two Interactive úgy tűnik, hogy három, még be nem jelentett remastered címmel jelentkezik majd a 2022-es pénzügyi évben.

Sokan úgy gondolják, hogy a Grand Theft Auto 3 lehet az egyik.

 

A Take-Two bevételekről szóló beszámolója alapján viszont úgy tűnik, hogy a GTA 3 remasteredet nem lehet az 2022-es pénzügyi évre tervezett játékok közé sorolni. Ennek két oka van: az első a rengeteg játék késéséről szóló közelmúltbeli bejelentés, a második pedig a Take-Two Rockstar Games által várható bevétele.

Késések. Strauss Zelnick, a vállalat vezérigazgatója megerősítette, hogy a Take-Two két kiemelt játék tervezett megjelenését halasztja el.

„Miközben tovább fejlesztjük a fő projekteket, néhány tervezett kiadásunk átalakult, köztük két sub-core címünk, amelyek a 2022-es pénzügyi év végére kerültek át, a tervezett megjelenéshez képest.”

A Take-Two egyébként 21 játékot tervez kiadni az FY22-ben:

 

A sub-core egyébként sok dolgot jelenthet, utalhat például mobiljátékokra, illetve lehet a három be nem jelentett remastered cím. Ezek a portok a táblázat újrakiadás részét képezik, ide tartoznak a remastered címek, a folytatások viszont nem. Az elhangzottak alapján tehát két ilyen cím biztos, hogy késik.

Rockstar bevételek:

A kiadó nem változtatott a bevételek eloszlásán tavalyhoz képest. Az 22-es pénzügyi év bevételeinek lebontása 55% 2K, 35% Rockstar Games és 10% egyéb.

A Take-Two tehát nem számít arra, hogy a Rockstar bevételei megváltoznának következő évben, annak ellenére, hogy két új Grand Theft Auto változat jelenik meg: a GTA V next gen verziói PlayStation 5-re és Xbox Series X-re, valamint a Grand Theft Auto Online különálló verziója.

Ha a GTA 3 remastered a 22-es évben érkezne, a Rockstar azzal három GTA-t adna ki ugyanebben az évben. Ez kissé felborítaná ezeket a pénzügyi elvárásokat. Ha megjelenne, valószínűleg nem kissé több bevételre számítanának.

Így jó okunk van azt feltételezni, hogy a GTA 3 remastered azon címek közé sorolható, mely nem éppen mostanában fog megjelenni. Csak remélni tudom, hogy nincs igazam.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×