A játék egyik legnagyobb fórumáról hamar eltűnt a rangrendszer hibáját firtató, több ezer kedvelést begyűjtő poszt. Talán nem véletlenül.

Azt hiszem senkinek nem árulok el meglepetést azzal, hogy a legnagyobb Reddit csoportokat már az egyes játékok kiadói irányítják. Tökéletes példa erre a League of Legends 5.3 millió tagot számláló közössége, melyet immár évek óta a Riot Games moderál. Úgy tűnik szép lassan a Rainbow Six: Siege csoportját is elérte ez az állapot.

Történt ugyanis, hogy az 1.4 milliós fórumon, valaki teljes joggal kiakadt a R6:S rangrendszerének hiányosságain.

A kép tanúsága szerint a játék egyszer csak levont tőle laza 500 MMR pontot, és Silver V-ből leküldte Bronze V legaljára. Mindezt azért, mert valaki, akivel együtt játszott, csalónak bizonyult. Ja és a legszebb az egészben, hogy a hivatalos üzenet csak 293 MMR levonásról szól 500 helyett.

A csalódott játékos persze egyből megosztotta sztoriját másokkal is, villámgyorsan össze is jött 5500 kedvelés és 250 támogató komment a bejegyzésre. A többiek válaszai ráadásul megerősítették játékostársuk csalódottságát:

  • „Reportoljuk a csalókat, aztán ezt kapjuk hálából? Hát köszönjük…”
  • „Ez már nevetséges. A Ubisoftnak sikerült megalkotnia a LEGROSSZABB rangrendszert egy egyébként is toxic játékban.”
  • „Ezért nem játszik már szinte senki ezzel a sz…al”
  • „Pont ezért hagytam fel a rankedezéssel…”

Kiábrándultság, lemondás és sértődöttség érződik szinte minden kommentben, vagyis nem túl hízelgő a kép a kiadóra nézve. Nem is meglepő, hogy ilyen üzenetek után a moderátorok törölték a bejegyzést, hogy megakadályozzák a Ubisoft további szapulását.

Mondjuk egysz erűbb lenne inkább kitalálni egy normális MMR rendszert, mely kizárólag a csalókat bünteti, nem az ártatlan csapattársakat. És főleg nem 500 MMR pont levonással.

A borítókép csak illusztráció.

×