A részvényesek szó szerint hosszú távú befekteteésként tekintenek az Epic Games Store-ra, hiszen 10 évig csak vinni fogja a pénzt.

2018 decemberében indult útjára az Epic Games Store, melyet a már ismert és népszerű digitális áruházak konkurenciájának szántak. A Steam és a GOG, folyamatosan akciózó üzletpolitikájától eltérően azonban, ők más módját választották a figyelem felkeltésének.

Folyamatosan ingyenjátékokkal bombázzák a közönséget, évente akár 100-200 lehetőséget biztosítva a gamereknek.

Természetesen ezen a héten is él ez az akció, ezúttal az utóbbi évek egyik legjobb akció-kaland játéka lehet ingyen a miénk (az ingyenes játék már letölthető, ITT). És nem csak az olcsó fajtából, volt már az ingyenes kínálatban Watch Dogs 2, GTA V, Hitman és Arkham Trilogy is. Minden héten legalább egy, de gyakran két játék mindig ingyenes az Epic Games Store-ban, az ünnepek közeledtével pedig van, hogy 30 napon át minden egyes nap bedobnak egy ingyenjátékot.

Ez persze mondanunk sem kell, rengeteg pénzét emészti fel a cégnek. Hiszen az egy dolog, hogy a kódokat ők ingyen adják, de a kiadók felé, még ha olcsóbban is jóval, de valamennyit akkor is fizetniük kell azokért a játékokért, amiket utána ingyen nekünk adnak. Egyes dokumentumokból ráadásul az is kiderült, mennyi az annyi. Vagyis hogy mennyi pénzt buktak eddig az Epic Games Store-on a tulajdonosok.

2019-ben 181 millió dollár, 2020-ban 273 millió dollár mínuszban zártak, 2021-re pedig újabb 139 milliós bukást jósolnak az eddigi számok.

Ennek fényében miért csinálják? Nos, a céges jóslatok szerint az évek múlásával nőni fog az ismertség, a vásárlói kedv és így a bevételek is, vagyis a rengeteg mínusz szép lassan átfordul majd profitba. A számítások szerint 2027 előtt még biztosan mínuszban marad az Epic Games Store, és a tízedik évben, 2028-ban érheti el először azt, hogy nullába kihozza az eddigi költéseket.

Ezek persze csak számítások, jóslatok és találgatások. Ami biztos, az az eddigi több, mint 500 millió dolláros bukta.

 

×