Miközben egyre több előfizetéses szolgáltatás jelenik meg, egyes játékosok azon gondolkoznak, vajon ingyen játszható lesz-e így a GTA 6?

A Take-Two, a Rockstar anyavállalata egyértelműen a lehető legtöbbet szeretné kihozni a GTA V-ből, mely még mindig hatalmas sikernek örvend. A cég nemrég jelentette be, hogy a 2013-ban megjelent játékból már több mint 150 millió példány fogyott. Így teljesen érthető az a döntés, hogy a fejlesztő nem hamarkodja el a GTA 6 megjelenését. A rajongók számára csak a szivárogtatók általi 2025-ös dátum maradt.

Közben a gaming világ kezd szépen átalakulni, és a egyedi játékvásárlásokról szépen átnyargalunk az előfizetéses szolgáltatásokra. Többek között az Xbox Game Pass lehetővé teszi, hogy egy adott havidíjért játékok egész sorát játszunk, tulajdonképpen ingyen.

Felmerül a kérdés, hogy vajon a GTA 6 is elérhető lesz-e ilyen formában?

A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick nemrég a vállalat játék-előfizetési szolgáltatásokkal kapcsolatos hosszú távú terveiről beszélt. Így egyértelművé vált: az élvonalbeli játékok nem jutnának el az ilyen platformokhoz, mivel üzleti szempontból nem éri meg.

Más szóval, a GTA 6 nem valószínű, hogy ingyen bekerül például az Xbox Game Pass vagy a PS Now szolgáltatások kínálatába. Vagyis, ha GTA-zni szeretnénk, mindenképpen meg kell vennünk majd teljes áron a játékot.

„Véleményünk változatlan. Úgy gondoljuk, hogy az előfizetési modell jó lehet bizonyos címek számára. De nincs igazán értelme az élvonalbeli címek esetében” írta a Take-Two.

Természetesen a GTA 6 megjelenéséig még rengeteg víz lefolyik majd a Dunán, és a világ is teljesen új fordulatot vehet az üzleti modelleket tekintve. Még az is lehet, hogy addigra majd a vállalat meggondolja magát.

Először várjuk meg, hogy a GTA 6-ot bejelentik. Gondolom senki nem fog nemet mondani rá, még akkor is sem, ha drágább lesz, mint bármelyik eddigi játék.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×