Ha eddig bárkinek lett volna bármilyen kétsége afelől, hogy véget ér a South Park, az most megnyugodhat, még nagyon-nagyon sokáig  fog folytatódni.

A tegnapi nap folyamán Trey Parker és Matt Stone bejelentették, hogy megszületett a megállapodás a ViacomCBS-el, akik úgy döntöttek, hogy nem engednék el nagyon az egyik legikonikusabb animációs sorozat, a South Park kezét.

A Viacom ezért 900 millió dollárt ad az alkotópárosnak, hogy 2027-ig további 6 évadot és 14 filmet készítsenek – utóbbiak exkluzívan a Paramount+ streamingszolgáltás kínálatába érkeznek.

Sőt, két egész estés film még idén, 2021-ben bemutatásra kerül!

A sorozat epizódjai természetesen a Comedy Centralon fog futni, úgy Magyarországon is, azt azonban nem tudni még, hogy ezek az epizódok az HBO Max-be be fognak-e kerülni. A Viacom ugyanis az HBO-val kötött egy 500 millió dolláros szerződést a korábbi évadok streaming jogáról. A filmekkel kapcsolatban nincs ilyen kétség, azok kizárólag a Paramount+-ba érkeznek.

A Média1 ezért felkereste a ViacomCBS magyarországi irodáját, hogy megkérdezzék őket a filmek magyar sugárzásáról/terjesztéséről, de egyértelmű válasz nem született.

„A South Park sokak ikonikus kedvencének számító sorozata természetesen itthon is tovább folytatódik majd az elkövetkező években a Comedy Centralon. Bízunk benne, hogy a streaming platformra készülő különleges tartalmak is hamarosan elérhetőek lesznek idehaza is.” – mondta a portál kérdésére a Comedy Central csatornát is üzemeltető médiavállalat regionális kommunikációs- és marketingigazgatója, Szűcs László. A szakember hozzátette, hogy a Paramount+ folyamatosan terjeszkedik, jövőre például az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Németországban, Svájcban és Ausztriában is elérhető lesz, de számíthatunk további európai terjeszkedésre is.

Ebből az vehető ki, hogy a hazánkban is elérhető streaming platformokon nem tervezik bemutatni a filmeket, így hivatalosan meg kell várnunk a Paramount+ magyar indulását. Emiatt az sem teljesen egyértelmű még, hogy a sorozat következő 6 évadát hol kell majd keresnünk – a Comedy Central csatornáján, vagy felkerül majd az HBO kínálatába?!

Biztosat egyelőre nem tudunk, az viszont már garantált, hogy a legendás sorozat meg fogja élni a 30. születésnapját.

via – Média1, Kreatív

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×