Egy német helyi törvény miatt a nézők sajnos nem igazán láthatnak bizonyos visszanézhető tartalmakat a platformon. Nos, elég ciki a helyzet.

Júliusban a német Twitch  felhasználók azért kezdtek egyre több panaszt benyújtani a Twitch support felé, mert egyre inkább látszott, hogy nem férnek hozzá bizonyos tartalmakhoz, klipekhez és VOD-okhoz a platformon. A helyi nézők egy hibaüzenetet kaptak, mely szerint „ez a premium tartalom nem érhető el az ön régiójában”.

Az ország nézői segítségért fordultak, de nem kaptak jó híreket.

Majdnem egy teljes hónap telt el, amíg a support csapat kiderítette, hogy a korlátozás a német törvénynek tudható be, más néven a NetzDG-nek.

„Közelebbről megvizsgáltuk a problémát, és ez korlátozás a NetzDG miatt van” – válaszolta a Twitch Support.

Mi az a NetzDG?

A NetzDG a németországi hálózat-végrehajtási törvény, más néven Facebook-törvény. Ennek célja a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmak, a gyűlöletbeszéd és az álhírek elleni küzdelem a közösségi oldalakon. A NetzDG megköveteli, hogy minden gyűlölködő tartalmat 24 órán belül blokkolni kell, de a Twitch látszólag úgy döntött, hogy letiltja az összes klipet és VOD-t, még akkor is, ha az alkotó nem Németországban tartózkodik.

Júliusban a német tartalomgyártó, Gronkh üzenetet kapott a Twitchtől, amelyben értesítették arról, hogy egy németországi felhasználó jelentette őt a törvény megsértése miatt. A Twitch áttekintette a tartalmat, és nem talált szabálysértést, így nem történt intézkedés. Nemrég derült ki, hogy valójában a nézők egyetlen videót sem nézhetnek meg utólag a csatornákon.

 

Jelenleg az egyetlen megoldás a német nézők számára, hogy szerencsét próbálnak egy inkognitó ablakkal. Ha ez nem sikerül, akkor egyelőre úgy tűnik, hogy nincs megoldás annak, aki Németországban szeretné nézni a Twitch klipeket és VOD-okat. Ha a tartalom földrajzilag blokkolt, az egyetlen megoldás a VPN használata lehet.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×