Komoly változások a Playerunknown’s Battlegrounds horizontján, ami hamarosan ingyenesen jászható lesz, és még másik nevet is kap.

A méltán népszerű PUBG még ebben a hónapban átmenetileg ingyenesen játszhatóvá válik – számolt be róla a PCGamesN. Az ingyenesség a jövő hét folyamán veheti kezdetét, egészen pontosan augusztus 10-től kezdődően egészen augusztus 16-ig, ami „véletlenül” pont egybeesik a legnagyobb K-Pop lánycsapat, a Blackpink crossover idejével.

A PUBG ingyenességéről már az előző hónapban is pletykálgattak, amikor is egy szivárogtató azt állította, hogy a Tencent hamarosan free-to-play napokat fog tartani, hogy ezzel mérje fel az érdeklődést. Ha úgy látják, hogy sokan kipróbálják ez idő alatt a játékot, akkor meglehet, hogy teljesen átállnak majd erre a modellre.

Mindez egyébként nem csak időszerű, hanem korszerű is lenne, hiszen a mai battle royale versenyben nagyon nehéz úgy talpon maradni, hogy a játékért még fizetni is kell, miközben szinte az összes vetélytárs teljesen ingyenes (de még a PUBG Mobile is).

De ez még nagyon nem minden!

Nem csak ezen a fronton fogunk változásokat tapasztalni. Páran ugyanis már észrevehették, hogy néhol megváltozott a játék címe is. Ettől persze nagyon senki nem jön majd zavarba, ugyanis PlayerUnknown’s Battlegrounds-ról csak PUBG: Battlegrounds-ra keresztelték, ami egészen különös. Mármint azért, mert a PUBG-t csak azért használták a játékosok, mert az eredeti címet erre rövidítették le, hogy könnyebb legyen kimondani, így viszont olyan, mintha az új címben kétszer szerepelne a Battlegrounds (PlayerUnknown’s Battlegrounds: Battlegrounds?).

De ez lehet csak számomra furcsa, meg hát igazából teljesen mindegy is, hiszen a játékosok körében így is-úgyis csak PUBG marad. 

A Tencent részéről azonban érthető a váltás, tűnjék bármennyire is furcsának. Hamarosan ugyanis egészen terebélyes univerzummá bővül, aminek átfogó jelleggel a PUBG Universe gyűjtőnevet adták, amit várhatóan minden abban játszódó játék címébe bele fognak rakni. Legalábbis a legutóbbi esemény során így láthattuk a készülő játékokat, melyek között nagy várományos a PUBG: New State, a PUBG: Cowboy, a PUBG: The Callisto Protocol, és az egyelőre titokzatos TITAN. Így pedig tökéletesen illeszkedni fog a battle royale a portfólióba a PUBG: Battlegrounds címmel.

via – GamesRadar, PCGamesN

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×